Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Slana pita sa sirom i tikvicama

RECEPT Slana pita sa sirom i tikvicama

Ljetno jelo koje se topi u ustima

Naribane tikvice zvijezda su i ovog recepta za slanu pitu po uzoru na quiche koji sadrži i jaja, sir, brašno te nešto začina.

Vrlo se lako priprema u domu, a najteži korak u cijeloj priči je čekanje da se pita ispeče do kraja.

Sastojci za pitu:

110 g tvrdog topivog sira po želji

70 g brašna

50 g mladog luka

45 g parmezana

8 velikih jaja

1 kg tikvica

sol i papar po želji

biljno ulje

Priprema pite: 

Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Naribajte tikvice na tanke trakice. Stavite ih u čistu pamučnu krpu i istisnite sav višak vode.

Stavite tikvice u veću zdjelu i pomiješajte sa sitno nasjeckanim mladim lukom. U drugoj zdjeli istucite jaja s brašnom u glatku smjesu.

Dodajte naribani sir i parmezan, posolite i popaprite. Smjesu na bazi jaja i sira prelijte preko iscijeđenih tikvica. Sve dobro promiješajte.

Smjesu prebacite u lim za pečenje pita koji ste prethodno namastili s malo biljnog ulja. Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 45 minuta, odnosno dok ne bude termički obrađena do kraja. Upotrijebite test sa čačkalicom da provjerite je li pita pečena. Poslužite s malo kiselog vrhnja i sezonskom salatom, piše Punkufer.

Vaša reakcija na temu