Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Philipp Kleindienst from Pixabay RECEPT Slatka torta od meda

RECEPT Slatka torta od meda

Sve sastojke imate kod kuće

Ako volite medenjake, svidjet će vam se i ova torta od meda. Sjajno se sljubljuje s čajem i sivim poslijepodnevima, a sve sastojke vjerojatno već i imate kod kuće.

Sve potrebno za tortu od meda pripremit ćete za manje od pola sata, a ina će se peći oko 45 minuta. Završni detalj na ovoj slatkoj torti je medeni sirup koji će je učiniti prekrasno sočnom.

Tortu od meda, osim uz čaj, poslužite muškatna vina, tamno pivo ili kakav gorki liker, piše punkufer.

Torta od meda - sastojci:

170 g meda

140 g maslaca

85 g smeđeg muscovado šećera

2 jaja, istučena

200 g brašna, prosijanog

2 čajne žličice praška za pecivo

voda

Za glazuru

55 g šećera u prahu

1 žlica meda

topla voda

Torta od meda - priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Okrugli kalup promjera 18 centimetara namastite maslacem.

Med, maslac i šećer stavite u veliki lonac. Dodajte žlicu vode i lagano zagrijavajte dok se sve ne rastopi.

Maknite s vatre i umiješajte jaja i brašno.

Žlicom prebacite smjesu u kalup za tortu.

Pecite 40-45 minuta dok se torta ne počne odvajati od stjenki kalupa.

Ostavite tortu da se malo ohladi u kalupu.

Dok je kolač još topao napravite glazuru. Pomiješajte šećer i med s 2-3 čajne žličice vruće vode i još topao sirup prelijte preko torte.

Vaša reakcija na temu