Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot RECEPT Srdele na savur

RECEPT Srdele na savur

Okončan je lovostaj

Konačno su nakon više od dva mjeseca stigle srdele na ribarnice. Ukoliko vam je nakon ručka ostalo prženih ribica ili ste kupili više nego što je potrebno, to je prilika da se od njih napravi savur (savor). Ovo jelo kiselkastog okusa može u hladnjaku ostati nekoliko dana a da bude i dalje dobro i ispravno za konzumaciju, piše Glas Istre.

Sastojci:

½ k svježih srdela

malo brašna

ulje za prženje

1 manji luk

2 -3 česna češnjak

papar, sol, list lovora, limun,

½ dcl octa ili vina

Postupak:

Srdele očistiti, oprati, uvaljati u brašno, ispržiti na vrućem ulju i posložiti u veću posudu. Na ulju popržiti luk izrezan na rezance, dodati krupno sjeckani češnjak, papar, sol, list lovora i grančicu ružmarina. Izmiješati, preliti octom i vinom i ostaviti malo da prokuha. Preliti preko srdela koje moraju sve biti potopljene u tekućini. Po vrhu posložimo kriške limuna i čuvamo u hladnjaku. 

Poslužuje se hladno kao malo jelo ili predjelo.

Vaša reakcija na temu