Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ramon Perucho from Pixabay RECEPT Tiramisu s jagodama

RECEPT Tiramisu s jagodama

Nova verzija finog klasika

Pod ruku sa sezonom jagoda ide i sezona deserata za koje ne treba paliti pećnicu. U tu kategoriju spada i ovaj slastan lažni tiramisu. Zovemo ga lažnim jer se piškote umaču u sirup od jagoda, umjesto u kavu, a jajima i siru u kremi nema ni traga, piše Miss Gastro.

Bez obzira na izmjene, riječ je o savršenom slojevitom desertu koji ti neće oduzeti puno vremena. Svakako isprobaj čim se domogneš prve kutijice jagoda!

Sastojci

jagode 350 g

sok od naranče 4 žlica

šećer kristal 2 žlica

piškote 25 kom

šećer u prahu 4 žlica

grčki jogurt 200 g

jagode 150 g

Postupak

Za sirup: Operi, očisti i nareži jagode na manje komade. Prelij ih sokom od naranče, pospi šećerom i stavi na laganu vatru. Pusti da krčka i povremeno promiješaj.

Nakon nekoliko minuta, kad jagode omekšaju, makni ih s vatre i zgnječi.

Pričekaj da se malo ohladi, procijedi uz pomoć gaze ili cjedila, premjesti u čistu posudicu s poklopcem i stavi u hladnjak.

Pripremi posudu za pečenje duboku barem deset centimetara.

Izmiksaj mascarpone sa šećerom u prahu i grčkim jogurtom u pahuljastu i sjajnu kremu. Jagode operi i tanko nareži.

Svaku piškotu umoči u ohlađeni sirup s obje strane, ali nakratko kako se ne bi razmočila. Poslaži ih tako da prekriju dno posude. Premaži polovicom kreme od mascarponea pa poslaži polovicu jagoda. Ponovi cijeli postupak i završi s narezanim jagodama.

Stavi u hladnjak na najmanje 4 sata!

Vaša reakcija na temu