Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Katharina N. from Pixabay RECEPT Tiramisu s malinama

RECEPT Tiramisu s malinama

Bolji od originala

Tiramisu je jedan od omiljenih deserata ne samo u Italiji, nego i diljem svijeta. Dolazi u nebrojeno mnogo varijanti i izvedenica, a Miss Gastro donosi onu koju priprema Sandra Rončević, autorica bloga 'O slanom & slatkom: O svemu'. Sandra je tradicionalni okus tiramisua spojila s osvježavajućim malinama i tako stvorila savršen desert kojim ćemo dočekati ljeto.

Sastojci:

400 g pakiranje piškota

Umak od malina:

300 g smrznutih malina

2 žlice šećera u prahu

Par kapi soka od limuna

Za kremu:

500 g mascarpone sira

6 jaja

3 žlice šećera u prahu

2 žličice ekstrakta vanilije

Za umakanje piškota:

500 ml hladne kave

35 ml ruma

Za ukrašavanje:

250 g slatkog vrhnja

125 g svježih malina

listići svježe metvice

Priprema:

U manju posudu stavite smrznute maline, dodajte im šećer u prahu i sok od limuna pa kuhajte 8-10 minuta dok se maline skroz ne raspadnu, a sadržaj ugusti. Procijedite kroz gusto cjedilo kako biste odstranili sjemenke i skroz ohladite.

Napravite kremu: u zdjelu stavite mascarpone, dodajte mu 2 žlice šećera u prahu i vaniliju. Odvojite žumanjke od bjelanjaka, žumanjke dodajte siru pa dobro izmutite mikserom u pjenastu smjesu.

*Žumanjke možete i kratko termički obraditi na pari tako da ih zajedno sa šećerom dobro izradite mikserom iznad posude s vodom koja vrije, potom ih lagano prohladite i onda umiješate u mascarpone.

U drugoj posudi mikserom izmiksajte bjelanjke i žlicu-dvije šećera u prahu u čvrsti snijeg kojeg dodajte u smjesu od jaja i sira, uvijek lagano miješajući špatulom.

Hladnu kavu pomiješajte s rumom pa krenite umakati piškote slažući ih u dva reda, piškote premažite kremom od sira i jaja, žlicom dodajte umak od malina (prošarajte cijelu površinu) pa preko kreme složite novi red piškota umočenih u kavu. Premažite ostatkom kreme od sira i jaja, prekrijte folijom i dobro ohladite (najmanje 8 sati, a najbolje preko noći).

Istucite slatko vrhnje, dodajte mu žlicu šećera u prahu. Slastičarsku vrećicu premažite s malo umaka od malina i napunite vrhnjem pa ukrasite ohlađeni tiramisu. Dodajte i svježe maline i metvicu te dodatno ukrasite kremom od malina.

Vaša reakcija na temu