Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Tjestenina Alfredo

RECEPT Tjestenina Alfredo

Ručak za samo 15 minuta

Iza naziva fettuccine Alfredo skriva se jelo talijanskih korijena puno poznatije u Sjevernoj Americi nego u Italiji.

Postoji legenda koja kaže kako je Alfredo, vlasnik restorana u Rimu, 1914. godine prvi puta pripremio okusom blag, a hranjiv umak od vrhnja, maslaca i parmezana i poslužio ga s tjesteninom kako bi udovoljio svojoj supruzi koja je izgubila apetit nakon poroda. Supruzi se toliko svidjela inovacija da je predložila Alfredu da fettuccine uvrsti na jelovnik restorana, piše Miss Gastro.

Postupak pripreme tjestenine Alfredo je vrlo jednostavan i brz.  U loncu otopimo maslac, dodamo vrhnje za kuhanje, pustimo da provrije pa dodamo parmezan i miješamo dok se ne otopi, zatim umak spojimo s kuhanom tjesteninom.

Potrebno vam je

600 g Fettuccina

120 g maslaca

250 ml vrhnja za kuhanje

75 g parmezana

sol

svježe mljeveni papar

Priprema

Maslac narežemo na kockice.

U velik lonac vrele zasoljene vode uspemo tjesteninu. Ako koristimo svježu tjesteninu, lagano kuhamo od 1 do 2 minute, a ako koristimo sušenu, od 10 do 12 minuta. Ocijedimo, vratimo u lonac i poklopimo da ostane topla.

U tavi otopimo maslac, ulijemo vrhnje i kuhamo dok se ne zagrije, ali ne ključa. Vatru posve smanjimo, dodamo kuhanu tjesteninu i ribani parmezan pa popaprimo.

Lagano promiješamo tjesteninu u umaku i odmah poslužimo posutu ribanim parmezanom.

Vaša reakcija na temu