Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Tjestenina s gljivama u vrhnju

RECEPT Tjestenina s gljivama u vrhnju

Jednostavno, a fino

Finom receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s gljivama u vrhnju.

Sastojci:

tjestenina, 400 g

gljive, 30 g sušenih (vrganji, trubice,lisičarke)

maslac, 100 g

mladi luk, 3

vrhnje za kuhanje, 200 ml

sol i papar

Upute:

Sušene gljive stavimo u zdjelicu s vodom i ostavimo da se moče.

U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.

Nakon 7-8 minuta u ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo ocijeđene omekšale gljive i začinimo s malo soli. Gljive kratko pirjamo.

Mladi luk narežemo na kolutiće i dodamo preko gljiva. Sastojke posolimo, začinimo i s malo svježeg papra.

Kuhanu ocijeđenu tjesteninu stavimo preko gljiva i luka. Sastojke dobro izmiješamo i ulijemo malo vrhnja za kuhanje. Tjesteninu poslužimo na tanjure.

Vaša reakcija na temu