Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Tjestenina sa školjkama na talijanski način

RECEPT Tjestenina sa školjkama na talijanski način

Brzo je gotova

Tijekom ljeta možemo itekako uživati u školjkama i ostalim plodovima mora, a njihova ogromna prednost je što su jako brzo gotove. 

Recept za špagete ili drugu tjesteninu sa školjkama na talijanski način donosi 24 sata

Sastojci:

- 400 g špageta

- 750 g vongola (ili brbabavica)

- 4 žlice maslinova ulja

- 3 češnja češnjaka

- čili

- žlica kapara

- 4 rajčice

- 3 žlice češnjaka

- 150 ml bijelog vina.

Priprema

Skuhajte špagete i ocijedite. U tavi na zagrijanom ulju propržite češnjak, čili, kapare, rajčice te pola narezanog peršina. Ulijte vino i zakuhajte dvije minute. Dodajte školjke, poklopite pa kuhajte četiri-pet minuta dok se školjke ne otvore.

Ubacite školjke i umak u špagete, popaprite, pospite preostalim peršinom te poslužite.

Vaša reakcija na temu