Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Torta s bijelom čokoladom i jagodama

RECEPT Torta s bijelom čokoladom i jagodama

Bez pečenja

Ono što ovu tortu čini toliko posebnom jest činjenica da vam priprema neće oduzeti previše vremena, a na kraju će se ipak svi diviti tvojim slastičarskim sposobnostima.

Osim što se ne peče, ova torta, u kojoj su glavni sastojci jagode i bijela čokolada, odlična je i zbog toga što se jednostavno spremi u zamrzivač i čeka da se stisne. Dok čekaš, vrijeme iskoristi za razmišljanje o dekoraciji. Dodati joj možeš nožem nastruganu bijelu čokoladu, preljev od jagoda ili jednostavne, ali efektne svježe jagode.

Želiš li pak dodatno obogatiti tortu, na dno možeš dodati i usitnjene keksiće s maslacem, piše Miss Gastro.

Ova torta idealna je za druženja na otvorenom, nakon dobrog roštilja. Zbog jednostavnih sastojaka i pripreme, idealna je za osvježenje za vrijeme proljetnih dana.

Sastojci

žumanjak 6 kom

šećer kristal 250 g

jagode 250 g

slatko vrhnje 750 ml

bijela čokolada 250 g

Postupak

Izmiksaj žumanjke i šećer, a kada smjesa postane pjenasta, stavi je da se kuha na pari. Miješaj dok ne postane kremasto. Makni s vatre i miksaj dok se ne ohladi.

Operi jagode, ukloni im listiće pa ih zgnječi vilicom.

Istuci slatko vrhnje te ga dodaj u smjesu sa žumanjcima.

Umiješaj zgnječene jagode. Stavi smjesu u kalup za tortu.

Ostavi u zamrzivaču preko noći.

Sutradan otopi bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici, pa je malo ohladi.

Prelij rastopljenu čokoladu preko torte i ostavi još 5 minuta u zamrzivaču. Izvadi iz kalupa i ukrasi prema želji.

Vaša reakcija na temu