Kada stigne ljeto, fini deserti u čaši odličan su način da se zasladite, ali i osvježite bez previše truda u kuhinji, piše Recepttura.
Desert u čaši od borovnica
100 g tamnih keksa, mogu i čajni kolutići od kakaa
250 g borovnica
250 ml vrhnja za šlag
150 g bijele čokolade
Ukrašavanje:
100 ml vrhnja za šlag
borovnice
Desert u čaši od malina
100 g svijetlih keksa ja sam koristila čajne kolutiće
200 g malina
150 ml vrhnja za šlag
150 g krem sira
60 g šećera u prahu
Ukrašavanje:
maline
Ferrero Rocher desert u čaši
100 g tamnih keksa ja sam koristila čajne kolutiće od kakaa
300 ml vrhnja za šlag
2 žlice Nutelle sobne temperature
Ukrašavanje:
100 ml vrhnja za šlag
100 g natrgane mliječne čokolade
50 g lješnjaka
Upute
Desert u čaši od borovnica
Tamne kekse samljeti u blenderu.
Bijelu čokoladu otopiti na pari i pustiti da se ohladi.
Oprane i osušene borovnice izmiksati u blenderu.
Izraditi mikserom vrhnje za šlag, pa dodati samljevene borovnice i ohlađenu bijelu čokoladu.
Sve dobro izmiješati.
Na dno čašice od 50 ml staviti 3 žličice (može po želji više ili manje) samljevenih keksa i malo protresti čašicu da se keksi izravnaju.
Radi lakšeg rukovanja kremu od borovnica sipati u vrećicu za ukrašavanje i nanijeti u čašice preko samljevenih keksa.
Izraditi vrhnje za šlag za ukrašavanje.
Ukrasiti svaku čašicu sa šlagom i odozgo staviti borovnicu.
Ohladiti u frižideru barem 4 sata prije posluživanja
Desert u čaši od malina
Kekse samljeti u blenderu.
Početi miksati vrhnje za šlag, ubaciti šećer u prahu i izraditi mikserom u čvrsti šlag.
Ubaciti krem sir, pa sve sjediniti.
Na dno čašice od 50 ml staviti dvije žličice samljevenih keksa.
Čašice protresti da se keks izravna.
Na kekse posložiti dvije do tri maline.
Kremu prebaciti u vrećicu za ukrašavanje pa nanijeti preko malina.
Svaku čašicu ukrasiti s malinom na vrhu.
Ohladiti u frižideru barem 4 sata prije posluživanja.
Ferrero Rocher desert u čaši
Tamne kekse samljeti u blenderu.
Vrhnje za šlag uliti u posudu za miksanje, ubaciti šećer u prahu i Nutellu, pa mikserom izraditi čvrstu kremu.
Zagrijati ostatak vrhnja za šlag i u njega ubaciti natrganu mliječnu čokoladu.
Ostaviti sa strane da se ohladi.
Lješnjake narezati pa lagano prepržiti uz stalno miješanje i ostaviti ih da se ohlade.
Na dno čašice od 50 ml staviti dvije žličice samljevenih keksa pa ih protresti da se keks izravna.
Kremu prebaciti u vrećicu za ukrašavanje pa nanijeti preko keksa.
Na kremu žlicom nanijeti ohlađenu otopljenu čokoladu.
Svaku čašicu posuti preprženim narezanim lješnjacima.
Desert ohladiti minimalno 4 sata u frižideru prije posluživanja.