Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Fumiaki Hayashi from Pixabay RECEPT Tri vrste deserta u čaši

RECEPT Tri vrste deserta u čaši

Jednostavno, a fino

Kada stigne ljeto, fini deserti u čaši odličan su način da se zasladite, ali i osvježite bez previše truda u kuhinji, piše Recepttura.

Desert u čaši od borovnica

100 g tamnih keksa, mogu i čajni kolutići od kakaa

250 g borovnica

250 ml vrhnja za šlag

150 g bijele čokolade

Ukrašavanje:

100 ml vrhnja za šlag

borovnice

Desert u čaši od malina

100 g svijetlih keksa ja sam koristila čajne kolutiće

200 g malina

150 ml vrhnja za šlag

150 g krem sira

60 g šećera u prahu

Ukrašavanje:

maline

Ferrero Rocher desert u čaši

100 g tamnih keksa ja sam koristila čajne kolutiće od kakaa

300 ml vrhnja za šlag

2 žlice Nutelle sobne temperature

Ukrašavanje:

100 ml vrhnja za šlag

100 g natrgane mliječne čokolade

50 g lješnjaka

Upute

Desert u čaši od borovnica

Tamne kekse samljeti u blenderu.

Bijelu čokoladu otopiti na pari i pustiti da se ohladi.

Oprane i osušene borovnice izmiksati u blenderu.

Izraditi mikserom vrhnje za šlag, pa dodati samljevene borovnice i ohlađenu bijelu čokoladu.

Sve dobro izmiješati.

Na dno čašice od 50 ml staviti 3 žličice (može po želji više ili manje) samljevenih keksa i malo protresti čašicu da se keksi izravnaju.

Radi lakšeg rukovanja kremu od borovnica sipati u vrećicu za ukrašavanje i nanijeti u čašice preko samljevenih keksa.

Izraditi vrhnje za šlag za ukrašavanje.

Ukrasiti svaku čašicu sa šlagom i odozgo staviti borovnicu.

Ohladiti u frižideru barem 4 sata prije posluživanja

Desert u čaši od malina

Kekse samljeti u blenderu.

Početi miksati vrhnje za šlag, ubaciti šećer u prahu i izraditi mikserom u čvrsti šlag.

Ubaciti krem sir, pa sve sjediniti.

Na dno čašice od 50 ml staviti dvije žličice samljevenih keksa.

Čašice protresti da se keks izravna.

Na kekse posložiti dvije do tri maline.

Kremu prebaciti u vrećicu za ukrašavanje pa nanijeti preko malina.

Svaku čašicu ukrasiti s malinom na vrhu.

Ohladiti u frižideru barem 4 sata prije posluživanja.

Ferrero Rocher desert u čaši

Tamne kekse samljeti u blenderu.

Vrhnje za šlag uliti u posudu za miksanje, ubaciti šećer u prahu i Nutellu, pa mikserom izraditi čvrstu kremu.

Zagrijati ostatak vrhnja za šlag i u njega ubaciti natrganu mliječnu čokoladu.

Ostaviti sa strane da se ohladi.

Lješnjake narezati pa lagano prepržiti uz stalno miješanje i ostaviti ih da se ohlade.

Na dno čašice od 50 ml staviti dvije žličice samljevenih keksa pa ih protresti da se keks izravna.

Kremu prebaciti u vrećicu za ukrašavanje pa nanijeti preko keksa.

Na kremu žlicom nanijeti ohlađenu otopljenu čokoladu.

Svaku čašicu posuti preprženim narezanim lješnjacima.

Desert ohladiti minimalno 4 sata u frižideru prije posluživanja.

Vaša reakcija na temu