Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Alvin Wirthlin from Pixabay RECEPT Tuka s mlincima

RECEPT Tuka s mlincima

Blagdanski klasik

Još jedan vrhunski recept za blagdane. Pečena purica nadjevena jedinstvenom mješavinom mlinaca, jabuka, suhih šljiva i ostalih namirnica je nešto što ni u kojem slučaju ne smijete propustiti.

Sastojci:

purica, 1 (po prilici 3 kg)

jabuke, 2 komada

mlinci, 250 g

suhe šljive, 70 g

slanina, 30 g

džem od brusnica, 70 g

kokošji temeljac, 500 ml

jaje, 1

svinjska mast, 40 g

sol i papar

Priprema:

Prije svega mlince izlomite u zdjelu, prelijte ih vrelom juhom, poklopite tanjurom i ostavite da odstoje 10-ak minuta.

Za to vrijeme jabuku ogulite i narežite na kockice, a listiće slanine popržite.

U zdjelu s ocijeđenim mlincima dodajte jabuke, slaninu, suhe šljive, džem od brusnice, umućeno jaje te popaprite i dobro izmiješajte.

Ovako pripremljenim nadjevom nadjenite puricu koju ste posolili izvana i iznutra, te stavite peći u pećnicu zagrijanu na 150°C, po prilici tri sata (za svaki kilogram težine – jedan sat pečenja).

Gotovu puricu premjestite na pladanj, prelijte s umakom od pečenja i poslužite, pišu Fini recepti.

Vaša reakcija na temu