Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Ukusni pohani sir

RECEPT Ukusni pohani sir

Vraća u djetinjstvo

Pohani sir jedno je od onih jela koja vraćaju u djetinjstvo i uvijek garantiraju dobar zalogaj. Iako je jednostavan za pripremu, tajna savršenog pohanog sira krije se u pravilnom paniranju i prženju kako bi izvana bio hrskav, a iznutra mekan i rastezljiv. Donosimo recept koji će vas oduševiti.

Pohani sir najčešće se priprema od tvrdog ili polutvrdog sira, poput gaude ili edamera, no slobodno možete koristiti i druge vrste koje se dobro tope. Jelo je idealno kao brzi ručak, večera ili čak toplo predjelo uz salatu i umake.

Sastojci:

- 400 g tvrdog ili polutvrdog sira (gauda, edamer, trapist)

- 2 jaja

- 100 g brašna

- 150 g krušnih mrvica

- sol i papar po želji

- ulje za prženje

Priprema:

Sir narežite na ploške debljine oko 1 cm. U jednoj posudi razmutite jaja, a u druge dvije stavite brašno i krušne mrvice. Svaku plošku najprije uvaljajte u brašno, zatim u jaje, pa u mrvice. Za dodatnu hrskavost i sigurnost da sir neće iscuriti tijekom prženja, postupak s jajem i mrvicama ponovite još jednom.

U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Panirane ploške sira pažljivo stavite u vruće ulje i pržite sa svake strane 1 do 2 minute, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Nakon prženja stavite ih na papirnati ubrus da se upije višak masnoće.

Poslužite odmah, dok je sir još mekan i rastezljiv. Pohani sir odlično se slaže s tartar umakom, ajvarom ili svježom salatom, a možete ga poslužiti i uz pomfrit za potpuni užitak.

Ovo jednostavno jelo oduševit će vas svojom kombinacijom hrskave korice i sočne unutrašnjosti. Ako ga jednom pripremite kod kuće, sigurno ćete ga često poželjeti ponoviti.

Vaša reakcija na temu