Taco je tradicionalno meksičko jelo koje obuhvaća tvrde ili meke tortilje punjenje sočnim mesom, sirom i povrćem s neizbježnom salsom – umakom na bazi rajčice. U Meksiku postoje razne verzije salse, a mi vam donosimo recept za najlaganiju verziju po imenu Pico de gallo.
Taco je jelo koje se vrlo lako prilagođava različitim ukusima, a sjajna je ideja za proslave i druženje s prijateljima u ljetnim mjesecima. Najbolje je pripremiti sve sastojke odvojeno, pa onda pustiti ukućane i goste da sami slože svoj idealan taco.
Evo što vam je potrebno:
Sastojci za mljeveno meso:
450 grama mljevene junetine
1 čajna žličica dimljene paprike u prahu
1 čajna žličica kumina u prahu
½ čajne žličice češnjaka u prahu
½ čajne žličice čili praha
sol i papar po želji
malo biljnog ulja
Sastojci za Pico de gallo:
250 grama cherry rajčica
½ manjeg luka
½ limete
svježi listići korijandera
sol i papar po želji, piše Punkufer.