Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pexels from Pixabay Recept za originalnu irsku kavu

Recept za originalnu irsku kavu

Popularni kremasti napitak

Irski viski, mirisna kava i tučeno vrhnje čine kultni koktel koji je nastao ranih 1940-ih godina. Irish coffee ne iziskuje kompliciranu pripremu, a rezultat je kremasto piće koje će dići razinu energije, idealno za druženje u prohladnim večerima. 

Najbolji je odabir kava koja ima niže kiseline, a da biste je skuhali poslužit će aparat za kavu, French Press ili kafetijera. O kvaliteti kave i viskija koji koristite ovisit će i okus koktela; tvorac koktela chef Joe Sheridan rekao je kako mora biti jaka kao prijateljska ruka i slatka kao jezik lopova, piše Punkufer

Sastojci:

- 2 žličice smeđeg šećera

- 120 ml jake kuhane kave

- 45 ml irskog viskija

- 30 ml tučenog vrhnja.

Priprema:

Zagrijte čašu za irsku kavu. To možete napraviti tako da u nju ulijete vruću vodu dok pripremate ostale sastojke ili je zagrijte u mikrovalnoj pećnici na 10 sekundi.

Na dno zagrijane čaše stavite šećer. Ulijte vruću kavu i viski pa miješajte dok se šećer ne rastopi.

Pažljivo dodajte tučeno vrhnje - kako bi bilo urednije možete se poslužiti žlicom: polako prelijte tučeno vrhnje u kavu preko stražnje strane žlice tako da klizne na vrh pića.

Vaša reakcija na temu