Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Zimski hot dog

RECEPT Zimski hot dog

Za kućni advent

Ohladite pivo, skuhajte vino, pozovite društvo, poslužite ove savršene hot dogove te uživajte u malenom kućnom adventu kojeg nikada nećete zaboraviti uz recept s Indexa.

Sastojci

Hot dog

400 g kobasica po izboru

370 g hot dog peciva

2 fino nasjeckana ljuta feferona

1 manja vrećica Doritosa (koje ćete zdrobiti)

240 g kiselog kupusa

Umak

290 g barbecue umaka

2 žlice Worcestershire umaka

1 žlica + 1½ žličice meda

1 žličica mljevenog čilija

½ žličice soli s češnjakom

1 žličica češnjaka u prahu

Priprema

Zagrijte grill na 205 stupnjeva te ga malo poprskajte anti-stick sprejem. Ukoliko nemate grill, koristite grill tavu. 

Kobasice grillajte 10-ak minuta. Često ih okrećite kako bi se jednako ispekle. Sklonite s grilla i stavite sa strane.

Dok je grill još vruć, raširite peciva licem prema dolje i pecite 2 do 3 minute dok se ne tostiraju.

U manjem loncu sjedinite sve sastojke za umak. Ostavite da zakuha, zatim sklonite s vatre.

Složite hot dogove tako da u pecivo stavite jednu žlicu umaka i jednu žlicu kupusa, zatim stavite kobasice po kojima ćete posipati sjeckane feferone i zdrobljene Doritose. Zalijte s još malo umaka i uživajte.

Vaša reakcija na temu