Zvjezdice s cimetom donose pravi duh Božića, a osim što su iznimno fine fantastičan su dekorativni detalj koji će se kao saliven uklopiti u raskoš blagdanskog stola, piše Recepttura.
Sastojci
210 g mljevenih badema
105 g mljevenih lješnjaka
400 g šećera
4 jaja
1/2 vrećice mljevene korice naranče
8 g mljevenog cimeta
šećer u prahu za podlogu
Bijela glazura:
250 g šećera u prahu
1 bjelanjak
2 jušne žlice limunovog soka
Upute
U posudu za miješanje staviti mljevene bademe, lješnjake, šećer, mljevenu narančinu koru i cimet u prahu.
Izmiješati sastojke da se dobro prožmu.
Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka i bjelanjke kratko istući s vilicom.
Sipati bjelanjke u suhu smjesu i dobro sve ujednačiti miješanjem.
Od dobivenog tijesta napraviti kuglu i prekriti prozirnom folijom.
Staviti smjesu u frižider da odmori 3 sata.
Nakon tri sata tijesto kratko premijesiti (podlogu treba posuti šećerom u prahu).
Razvaljati tijesto na debljinu od oko 7 milimetara te modlom za zvjezdice raditi kekse i slagati ih na protvan prekriven papirom za pečenje.
Zvjezdice se peku u zagrijanoj pećnici na 120 stupnjeva Celzijusa 15 minuta.
Kad se ispeku sve zvjezdice i ohlade, radi se glazura.
Bjelanjak stući mikserom u čvrsti snijeg.
U snijeg dodati pola količine šećera u prahu, dobro izmiksati te nakon toga i drugu polovicu.
Sjediniti smjesu koja će postati jako gusta.
Iscijediti pola limuna, te u smjesu uliti 2 jušne žlice soka od limuna.
Ponovo sve izmiksati da se dobije homogena bijela smjesa.
Smjesu prebaciti u manju posudu, pa u nju uroniti kist te kistom mazati gornje površine zvjezdica i ostaviti da se glazura osuši.