Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Carina from Pixabay RECPET Mekani kolač s bijelom čokoladom od samo 3 sastojka

RECPET Mekani kolač s bijelom čokoladom od samo 3 sastojka

Otapa se u ustima

Ovaj kolač se doslovno otapa poput šećerne vate, a okus bijele čokolade miluje okusne pupoljke. 

A još kada vam kažemo da je za njegovu izradu potrebno svega tri sastojka, odmah ćete se baciti na posao. Jaja, svježi sir i bijela čokolada su sastojci koju su vam potrebni za novi omiljeni kolač na brzinu. 

Sastojci: 

400 g bijele čokolade

400 g svježeg sira

10 jaja

Priprema: 

Odvojite jaja te umiješajte bjelanjke u čvrstu smjesu. Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva. Otopite bijelu čokoladu. Umiješajte žumanjke, dodajte svježi sir i na kraju bijelu čokoladu. 

Oprezno dodajte utučene bjelanjke. Jedan veliki duboki kalup napunite s vrućom vodom i stavite ga u pećnicu. Iznad njega normalno stavite rešetku i na nju kolač kojeg ste ravnomjerno raspodijelili u kalup promjera 20-24 cm u kojeg ste obložili papirom za pečenje.

Kolač pecite 15 minuta na 170 stupnjeva. Smanjite temperaturu na 160 stupnjeva i pecite još 30 minuta. Ugasite pećnicu i kolač ostavite još 15 minuta bez otvaranja. Tortu možete ukrasiti orašastim plodovima ili šećerom u prahu, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu