Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RUČAK ZA 10 MINUTA Najlakši recept za kozice

RUČAK ZA 10 MINUTA Najlakši recept za kozice

U pil pil umaku

Ako ste putovali Španjolskom i uživali u njihovoj domaćoj kuhinji, sigurno ste naišli na pil pil umak. Riječ je o vrlo jednostavnom, ali ukusnom umaku koji se sastoji od maslinova ulja, češnjaka i čili papričica. Pil pil umak sjajno se sljubljuje s ribom i plodovima mora, pa ne čudi što se obično poslužuje u toj kombinaciji. Punkufer donosi recept za brze kozice u pil pil umaku.

Najbolje od svega? Nakon što očistite kozice ili kupite očišćene za pripremu ovog jela bit će vam potrebno svega 10 minuta. Pil pil kozice možete poslužiti na salati, na tortiljama ili s običnim kruhom.

Sastojci:

- 180 g svježih očišćenih kozica

- 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

- 4 češnja češnjaka

- 2 čajne žličice dimljene slatke paprike u prahu

- 1 čajna žličica čili pahuljica

- ½ limuna

- prstohvat soli

- šaka svježih listića peršina.

Priprema:

Zagrijte ulje u tavi na umjerenoj temperaturi.

Češnjak narežite na tanke kriške.

Prepirjajte kozice i češnjak u ulju oko tri minute dok kozice ne dobiju lijepu ružičastu boju sa svih strana.

Dodajte čili pahuljice, slatku dimljenu papriku i prstohvat soli. Promiješajte i termički obrađujte sve zajedno još jednu minutu.

Uklonite kozice s vatre, posipajte ih s nasjeckanim svježim peršinom i nešto limuna.

Vaša reakcija na temu