Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay SOČAN RECEPT Kolač s jabukama i jogurtom

SOČAN RECEPT Kolač s jabukama i jogurtom

Može stajati četiri dana na sobnoj temperaturi

Kolač od jabuka i jogurta može poslužiti kao zdrav i ukusan doručak ili lagani desert. Najveća je prednost što se na sobnoj temperaturi može držati čak četiri dana. 

Sastojci:

- 350 ml grčkog jogurta 

- 200 g šećera 

- 150 ml maslinovog ulja

- 50 ml soka od limuna 

- 3 velika jaja 

- 1 žličica ekstrakta vanilije 

- 600 g jabuka 

- 300 g glatkog brašna 

- 3 žličice praška za pecivo

- 1/2 žličice sode

- 2 žličice mljevenog cimeta 

- 80 g smeđeg šećera

- 2 žlice maslaca 

- prstohvat soli.

Postupak: 

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Premaži posudu za pečenje maslinovim uljem, piše Miss Gastro.

Jogurt, šećer, maslinovo ulje, limunov sok, jaja i ekstrakt vanilije pomiješaj u velikoj zdjeli. 

Oguli jabuke i nareži ih na kockice. Dodaj ih u smjesu s jogurtom. 

Zatim ubaci brašno, prašak za pecivo, sodu, sol i ½ žličice cimeta i miješaj dok ne razbiješ sve grudice brašna. 

Ostatak cimeta pomiješaj sa smeđim šećerom i dvije žlice maslaca pa stavi sa strane. 

Polovicu tijesta prebaci u posudu za pečenje, a preko toga rasporedi smjesu šećera i maslaca. Prelij ostatkom smjese. 

Peci otprilike 50 minuta prekriveno aluminijskom folijom. Nekoliko minuta prije kraja foliju skini kako bi kolač poprimio zlatnosmeđu boju.

Vaša reakcija na temu