Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash TALIJANSKI RECEPT Punjene lignje koje su oduševile i Jamieja Olivera

TALIJANSKI RECEPT Punjene lignje koje su oduševile i Jamieja Olivera

Posebnu slast pružaju kapari

Nonna Franchina, koju je Jamie Oliver upoznao na jednom od svojih proputovanja Italijom, oduševila ga je lignjama u umaku od rajčica, piše Punkufer

Posebnu slast pružaju kapari, koji su na Siciliji osobito aromatični.

Sastojci za punjene lignje sa špagetima: 

- 25 g kapara

- 100 g krušnih mrvica

- 1 jaje

- maslinovo ulje

- 15 g sira pecorino ili parmezana + za posluživanje

- češanj češnjaka

- 1/2 svežnja peršina

- glavica luka

- 10 cherry rajčica

- 680 g passate

- 4 očišćene lignje srednje veličine

- 300 g špageta

- bosiljak.

Priprema: 

Prebacite pola količine kapara u posudu s krušnim mrvicama, jajima, žlicom ulja i dvije žlice vode. Umiješajte naribani sir pomiješan s usitnjenim češnjakom i kosanim peršinom.

Nasjeckani luk zagrijte na maslinovu ulju. Zgnječite rajčice u posudi s vodom kako biste lakše maknuli sjemenke. Dodajte ih luku zajedno s passatom i pirjajte na laganoj vatri dok punite lignje.

Napunite polovicu svake očišćene lignje smjesom od krušnih mrvica. Za to možete iskoristiti vrećicu pa zatvorite čačkalicama. Ubacite ih u posudu s rajčicama, dodajte kapare i pirjajte oko pola sata.

Poslužite s kuhanim špagetima, bosiljkom i naribanim sirom.

Vaša reakcija na temu