Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / TikTok TIKTOK HIT Recept za 'brzu' Oreo tortu

TIKTOK HIT Recept za 'brzu' Oreo tortu

Potrebna su samo tri sastojka

TikTok nam je kroz posljednjih nekoliko godina predstavio mnoštvo viralnih trendova, kako u plesu, tako i u gastronomiji. Prisjetimo se samo Dalgona kave koju smo svi vrijedno miksali na početku pandemije ili možda tjestenine s feta sirom i rajčicom koja se često našla na našem jelovniku. Iako više nismo zatvoreni u domove, i dalje rado isprobavamo TikTok trendove. 

Oreo torta novi je TikTok trend 

Ovoga puta TikTok osvaja nešto čokoladniji trend u kojem su glavna zvijezda keksi, točnije Oreo keksi. Za sve koji ne znaju, radi se o sendvič keksima od kakaa i slatkog punjenja koji su nastali u Americi. Često možemo vidjeti da se Oreo keksi koriste kao baza za cheesecake, no u ovom receptu su zvijezda kolača. 

Oreo keksi kao zvijezda torte  

Sve što je potrebno za pripremu TikTok Oreo torte jest nekoliko pakiranja Oreo keksa, malo praška za pecivo i mlijeko. I to je uistinu to. Jednom kada pomiješate sve sastojke, jednostavno ih stavite u mikrovalnu pećnicu na šest minuta i Oreo torta je spremna! Uvijek se na kraju možete poigrati s ukrasima i okusima te tortu zaliti otopljenom čokoladom ili možda upotpuniti šlagom.

Sastojci:

- 28 Oreo keksa

- 1 žličica praška za pecivo 

- 240 ml mlijeka

- po želji: čokolada, vrhnje za šlag, džem... 

Postupak: 

1. Oreo kekse razdvojite i uklonite punjenje iz sredine. 

Kekse stavite u vrećicu pa pomoću tave ili oklagije usitnite dok dobijete prah.

2. U prah dodajte prašak za pecivo i dobro promiješajte, a zatim ubacite i mlijeko te kremasto punjenje.

3. Sve sastojke pomiješajte dok ne dobijete gustu smjesu te je prebacite u kalup za kolače koji nije napravljen od metala. 

4. Smjesu prebacite u mikrovalnu pećnicu i pecite šest minuta na 750 W jačine.  

5. Kada je gotova, tortu izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Po želji prelijte čokoladom ili ukrasite šlagom, prenosi Miss Gastro.

@fitwaffle 3-Ingredient Oreo Cake with no oven #oreo #cake #chocolate #tiktokfood #foodtok Starstruck - Years & Years
Vaša reakcija na temu