S početkom prosinca počinje i blagdansko raspoloženje. U to ozračje savršeno se uklapa kolač od krušaka, za koji recept donosi Zadovoljna.
Vrijeme pripreme mu je svega 10 minuta i zaprljati ćete samo jednu zdjelu, ali u ovaj rustikalni kolač s kruškama, koji izgleda kao da je u njega uloženo mnogo truda, zaljubit će se svatko na prvi rez.
SASTOJCI:
2 šalice oštrog brašna
pola šalice šećera
1 prašak za pecivo
pola žličice cimeta
pola žličice mljevenog klinčića
2 jaja
1 šalica mlijeka
trećina šalice ulja
1 žlica ekstrakta vanilije
1 šalica ribane veće kruške, oguljene
3 male kruške
PRIPREMA:
Sve sastojke osim tri male kruške, pomiješajte u zdjeli. Smjesu izlijte u duguljasti dublji kalup za kolač ili kruh, po mogućnosti silikonski. Tri male kruške dobro operite pa ih utisnite u tijesto jednu pored druge s razmakom od dva centimetra.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta. Poslužite ohlađeni kolač narezan na šnite s kruškom u presjeku.