Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay U SVEGA 10 MINUTA Kolač od kruške

U SVEGA 10 MINUTA Kolač od kruške

Savršena blagdanska slastica

S početkom prosinca počinje i blagdansko raspoloženje. U to ozračje savršeno se uklapa kolač od krušaka, za koji recept donosi Zadovoljna

Vrijeme pripreme mu je svega 10 minuta i zaprljati ćete samo jednu zdjelu, ali u ovaj rustikalni kolač s kruškama, koji izgleda kao da je u njega uloženo mnogo truda, zaljubit će se svatko na prvi rez. 

SASTOJCI:

2 šalice oštrog brašna

pola šalice šećera

1 prašak za pecivo

pola žličice cimeta

pola žličice mljevenog klinčića

2 jaja

1 šalica mlijeka

trećina šalice ulja

1 žlica ekstrakta vanilije

1 šalica ribane veće kruške, oguljene

3 male kruške

PRIPREMA:

Sve sastojke osim tri male kruške, pomiješajte u zdjeli. Smjesu izlijte u duguljasti dublji kalup za kolač ili kruh, po mogućnosti silikonski. Tri male kruške dobro operite pa ih utisnite u tijesto jednu pored druge s razmakom od dva centimetra.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta. Poslužite ohlađeni kolač narezan na šnite s kruškom u presjeku.

Vaša reakcija na temu