Dingač 2015 Matuško vina ukupni je šampion Dionizijane 2020

Dingač 2015 Matuško vina ukupni je šampion Dionizijane 2020

Svečanost dodjele nagrada najboljima u kategorijama crnih i bijelih vina, likera i jakih alkoholnih pića, održana je danas, na 25. međunarodnom sajmu GAST 2020 u splitskoj Spaladium areni

Ukupni šampion ovogodišnjeg 25. međunarodnog ocjenjivanja vina i jakih alkoholnih pića je vrhunsko crno vino, Dingač 2015 Matuško vina iz Potomja. Svečanost dodjele nagrada najboljima u kategorijama crnih i bijelih vina, likera i jakih alkoholnih pića, održana je danas, na 25. međunarodnom sajmu GAST 2020 u splitskoj Spaladium areni.

Šampioni Dionizijane 2020 sa zlatnom medaljom po kategorijama su:

 - šampion bijelih mirnih vina - Teuta žilavka 2018. Vinarije Čitluk (BiH) 

 - šampion crnih mirnih vina - Dingač 2015. Matuško vina (RH)

 - šampion likera - Liker od aronije 2019. OPG-a Luke Bilušića (RH)

- šampion jakih alkoholnih pića - Barrique loza 2017 Obrta Romić (RH)

U kategoriji rose, najbolji sa srebrnom osvojenom medaljom je Rose Vina Laguna dok se u kategoriji pjenušavih vina, zlatnom medaljom okitio Blanc De Moi također proizvođača Vina Laguna. 25. međunarodno ocjenjivanje vina održano je u hotelu Salona Palace u Solinu.

Odluku o nagradama najboljima donijela su povjerenstva za ocjenjivanje vina sastavljeno od renomiranih enologa na čelu s dr. sc. Zoranom Zdunićem i za ocjenjivanje jakih alkoholnih pića na čijem čelu je dipl. ing. Ante Grubišić. Oni su imali težak zadatak izabrati najbolje među uzorcima pristiglim iz BiH, Crne Gore, Italije, Slovenije i Hrvatske.

Prema riječima članova Povjerenstva za ocjenjivanje vina, na ovogodišnjem sajmu GAST 2020 ocijenjena su birana vina, a kvaliteta pristiglih uzoraka bila je izvrsna, među kojima i oni iznimne kvalitete za koja se često kaže 'velika vina'.

Bijela vina iz berbe 2019. godine pokazala su izvrstan potencijal, finu voćnost i izbalansiran okus, no pobjedu je odnijelo vino iz 2018. godine.

Kod crnih vina, ocijenjeni su uzorci starijih berbi, od 2018. i starijih. Pojedini uzorci bili su iznimne kvalitete. Isto se odnosi i na jaka alkoholna pića.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(59611, "");
Pregledaj komentare