Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Josip Radić FOTOGALERIJA Oldtimeri na jubilarnom Uskrsnom doručku

FOTOGALERIJA Oldtimeri na jubilarnom Uskrsnom doručku

Došao i jedan 'stogodišnjak'

TZ Rogoznica ove godine organizirala je jubilarni 15. Uskrsni doručak a već 5. godinu po tradiciji ovom jedinstvenom događaju pridružili su se i sudionici projekta Oldtimer Promo Tour. 

Još dan prije Uskrsa u Marina Frapa Resort dolaze vlasnici oldtimera iz udaljenijih gradova i drugih država koji se sutradan zajedno s oldtimerašima iz okolice okupljaju na trgu okruženom arkadama što svake godine pruža nezaboravnu sliku i prigodu da se ovjekovječi ovaj prizor. 

Nakon druženja sudionika i zajedničkog fotografiranja kolona oldtimera odlazi u centar Rogoznice na Uskršnji doručak. Svake godine dolazak oldtimera izazove posebnu atmosferu i svakome na svoj način obogati doživljaj sa puno strasti i emocija. Neobični automobili koji dolaze iz razdoblja zapravo na jednom mjestu pružaju odličnu prezenaciju razvoja auto industrije kada je svaki brand težio biti drugačiji i poseban. 

Osim pogleda na pomalo zaboravljene povijesne modele automobila, mogle su se čuti brojne zanimljive priče vlasnika oldtimera. Najviše pažnje i znatiželje izazvao je i najstariji oldtimer Dodge Roadster iz 1924. godine vlasnika Drage Kukoviča iz Slovenije koji je došao četvrti put na Uskrsni Oldtimer Promo Tour. Ove godine bila je to posebna prigoda jer je ovaj muzejski primjerak oldtimera napunio 100 godina, pa mu je predstavnik TZ Rogoznica uručio prigodni poklon za rođendan njegovog oldtimera. Gospodin Drago ga je prije više od 20 godina nabavio iz Australije i do sada zajedno sa suprugom Renatom sudjelovao na brojnim oldtimer događajima u regiji.

Još jedan zanimljiv susret obilježio je ovogodišnji Uskrsni doručak i Oldtimer Promo Tour. Uz oldtimer automobil gospodin Robert Bekar iz Slovenije koji je kolekcionar Tomos mopedaje dovezao je tri primjerka mopeda. To ne bih bila vijest, jer ovi legendarni skuteri se još uvijek mogu sresti a postoji dosta kolekcionara koji ih obnavljaju i sakupljaju. Ono što je fascinantno je podvig koji je gospodin Bekar ostvario 2018.g kada je s još trojicom prijatelja na skuterima Tomos od 50 ccm u 23 dana prošao oko 6.300 km. Bilo je to putovanje od New Yorka do San Franciska kroz 10 saveznih država vozeći u zahtjevnim vremenskim uvjetima i različitim cestama do cilja.  

Ugostitelji iz Rogoznice svima koji su došli na Uskrsni doručak priredili tradicionalna jela vezana za Uskrs te svima pružili gastro užitke. Osim toga ne smijemo zaboraviti uživanje u predivnom krajoliku te neobičnoj edukacija o očuvanju tehničke baštine ali i povijesne baštine kojom Rogoznica obiluje i s velikom pažnjom održava.

Sudionici projekta Oldtimer Promo Tour nakon toga odlaze na promotivnu vožnju do Trogira. U idealnoj scenografiji koju pružaju zidine i kula Kamerlengo brijni turisti domaćini mogli su uživati u nesvakidašnjim primjercima oldtimera. Ovdje se pridružio i vlasnik Jeep Willisa koji datira iz 1943. a broj otisnut na karoseriji otkriva da je bio za vrijeme II svjetskog rata bio u Europi.

Nakon šetnje Trogirom Sudionici projekta Oldtimer Promo vraćaju se na druženje u Marina Frapa Resort odakle sutra idu u Šibenik gdje će sudjelovati na Uskršnjem doručku.

Još jednom se potvrdilo kako Oldtimer Promo Tour osim strasti prema automobilima, njeguje ono najvažnije, druženje ljudi kojih to spaja a dolaze iz različitih sredina.

Vaša reakcija na temu