Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić NAJBOLJI SPLITSKI RESTORANI Vlasnik 'Kadene' Bernard Križanović: Gosti su nam najveća preporuka, ali smo ponosni i na Michelinovo priznanje

NAJBOLJI SPLITSKI RESTORANI Vlasnik 'Kadene' Bernard Križanović: Gosti su nam najveća preporuka, ali smo ponosni i na Michelinovo priznanje

Svi mi ugostitelji trebamo se bazirati na domaći svit jer od njih živimo cijele godine

Michelinovu preporuku za 2018. godinu zaslužio je i splitski restoran Kadena, koji se tako našao među hrvatskom gastronomskom elitom te dobio potvrdu svoje iznimne kvalitete.

- Nismo ni primijetili da je Michelinov inspektor bio kod nas u restoranu. Već devetu godinu gradimo priču, od kuhara Brace Sanjina koji je tu bio od prvog dana, a nakon njega došli su drugi vrhunski kuhari koji su nastavili tradiciju restorana. Naša priča sagrađena je na domaćoj i izvornoj kuhinji, sve što ima u moru ima i kod nas u restoranu. Naša priča je prava mediteranska i dalmatinska. Mislim da je ovu nagradu zaslužilo naše cijelo osoblje svojom kvalitetnom uslugom i profesionalnim radom, stoga njima idu zasluge za ovo priznanje - priča nam Bernard Križanović, vlasnik restoran Kadena, smještenog na Zenti ponad lučice i plaže, odakle se pruža pogled na Brač, Šoltu i Hvar.

- Kao što se i sami možete uvjeriti, cijeli je jedan zid ukrašen bocama, a to je ujedno i izložbeni prostor preko 400 kvalitetnih i vrhunskih vina koje gostima prezentira sommelier Damir Slavaković. Smatramo da se naša priča prezentirana kroz savršeni svijet vrhunske gastronomije i najboljih hrvatskih i svjetskih vina. U predivnom spoju mora, sunca i vjetra posjetitelji mogu uroniti svim svojim osjetilima u jednu priču u koju ih vodi naše vrhunsko osoblje - dodao je Križanović.


Kao pomorac je obišao cijeli svijet, jeo u raznim restoranima i probao mnoge svjetske kuhinje...

- Nema puno država ono što mi imamo. Malo koje more ima ono što ima Jadransko, trebamo se time ponositi i pokazati koliko gastronomski možemo ponuditi - mišljenja je Križanović.

Ove godine Michelinov vodič za Hrvatsku proširen je za čak dvije nove Michelinove zvjezdice, 24 nova restorana s njihovom preporukom, a po prvi put dodijeljene su i oznake Bib Gourmand. Na ovom prestižnom popisu pet je splitskih restorana.

- Ponosan sam na kolege koji su u Splitu, ali i u cijeloj Hrvatskoj zaslužili preporuke i zvjezdice. Smatram da je bilo još puno lokala koji su trebali biti na ovom popisu, ali vjerujem da je ovo samo početak uzlazne putanje hrvatske gastronomije. Mi ne radimo kako bismo pokupili priznanja već da zadovoljimo svakog gosta. Možda je onda logičan slijed i neka nagrada, sretni smo što smo je dobili i ponosni smo na nju. Ali, ponavljam, o zvjezdicama ne razmišljamo, to nam nije primarno. Ljudi su najveća preporuka, to je moto restorana Kadena. Imamo svoje stalne goste, radimo cijelu godinu, a Michelinova preporuka bi trebala dovesti neke nove ljeti. Svi mi ugostitelji trebamo se bazirati na domaći svit jer od njih živimo cijele godine - zaključio je.

Vaša reakcija na temu