Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SKYWALK POLJUD Split dobiva novu atrakciju, jeste li spremni 'letjeti' iznad stadiona?

SKYWALK POLJUD Split dobiva novu atrakciju, jeste li spremni 'letjeti' iznad stadiona?

Šetnicom po vanjskom obodu stadiona i preko kupole dolazi se do najviše točke, a posjetitelji turu mogu završiti skokom odnosno velikom ljuljačkom

Split dobiva još jednu turističku atrakciju - Skywalk Poljud. Radi se o jedinstvenom iskustvu splitskog stadiona, kojega će se od utorka moći istražiti iz perspektive nikada prije dostupne javnosti. 

- Tura Skywalk Poljud sastoji se od šetnje po obodu krova, te preko kupole do samog vrha, zatim unutar krovne konstrukcije. Nakon toga posjetitelji se mogu odlučiti da li će turu završiti skokom odnosno velikom ljuljačkom (rope swing) preko terena. Skače se iz KIC kabine, nakon čega se spušta na rub tribine - rekao nam je Slaven Vručinić, koji nam je još otkrio da tura traje oko sat i pol vremena, te da će promotivna cijena biti 250 kuna po osobi.

On je, inače, instruktor penjanja i pročelnik sportsko-penjačkog odsjeka HPD-a Mosor, a navodi da opasnosti nema. Statičari i ostali stručnjaci su odradili svoje, korisnici će biti 'duplo' osigurani, grupe će imati maksimalno osam osoba, koje će pratiti dva licencirana vodiča. 

- Poljud je arhitektonsko čudo, krovna konstrukcija napravljena je bez potpornih stupova, a kada se nađete na krovu imate osjećaj kao da letite iznad stadiona - kazao nam je Vručinić.

Rekao nam je i da ideja nije nešto novo u svijetu, nego se uklapa u trend rasta adrenalinske ponude u urbanim sredinama.

- Ovakve ture su karakteristične za nove građevine i stadione, a mi smo je prenijeli u Split i to na jedinstveno sportsko zdanje - dodao je Vručinić.

Plan mu je imati dvije ture dnevno, jednu u 9, drugu u 18 sati.

Vaša reakcija na temu