Foto: Veljko Martinović 'Škoro je zarađivao veliki novac pjevajući po SAD-u dok sam se ja za 90 maraka mjesečno borila za priznanje RH!'

'Škoro je zarađivao veliki novac pjevajući po SAD-u dok sam se ja za 90 maraka mjesečno borila za priznanje RH!'

Kolinda Grabar-Kitarović osvrnula se na riječi svog protukandidata Škore

Kolinda Grabar-Kitarović današnji je dan i posjetu Velikom Trgovišću, rodnom mjestu dr. Franje Tuđmana, iskoristila za napad na Miroslava Škoru.

- Sjećam se kako je Tuđman prognozirao rezultate HDZ-a na prvim višestranačkim izborima i koliko su mu se drugi smijali. A program koji je zacrtao 80-ih godina prošlog stoljeća potpuno je ispunio - izjavila je predsjednica nakon posjeta spomen-kući dr. Franje Tuđmana i naglasila da ga smatra 'dobrim učiteljem', piše Jutarnji list.   

Dakako, osvrnula se i na riječi svog protukandidata Škore kojem je još jednom zamjerila što nije bio u Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata, a koji je u jednom od posljednjih istupa izjavio da je od HDZ-a ostalo samo ime. 

- Tko mi to govori? Čovjek koji je otišao 1989., zarađivao veliki novac po Americi, dok smo mi ovdje ostali. Meni je moja obitelj iz SAD-a govorila kako će ovdje biti rata i neka odem k njima, no ostala sam. Zarađivala sam 90 maraka mjesečno radeći u Ministarstvu. Borili smo se iz sve snage za međunarodno priznanje. - Mi smo ovdje sjedili i radili dok su neki zarađivali velike novce pjevajući u Americi. Ovo što se prodaje pod nekakvom politikom je zamagljivanje očiju narodu. Iskoristio je HDZ da bi najprije bio generalni konzul u Pečuhu, pa je bio zastupnik i otišao nakon nekoliko mjeseci. Otišao je jer tu nije bilo dovoljno novaca da izgradi svoje četiri kućerine i velike zidove kojima se ogradio, a sada izigrava da je s narodom. Malo morgen, dobro je rekao Kalmeta - izjavila je Kolinda Grabar Kitarović, prenosi Jutarnji list.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(55482, "");
Pregledaj komentare