Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash AFERA JANAF: U klubu je na dan primopredaje mita bilo 24 ljudi, objavljena njihova imena

AFERA JANAF: U klubu je na dan primopredaje mita bilo 24 ljudi, objavljena njihova imena

USKOK je pokrenuo istragu protiv Kovačevića i još desetorice

Klub u Slovenskoj 9 nedavno uhićenog bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića u centar pažnje došao je nakon što je USKOK pokrenuo istragu protiv Kovačevića i još desetorice okrivljenih od kojih su dvojica saborski zastupnici. Tereti ih se zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja mita, trgovanja utjecajem i zlouporabe položaja i ovlasti u pokušaju. Policija je tijekom istrage duže vrijeme pratila poduzetnika Krešu Peteka pa su tako kamerom zabilježili kako ulazi u banku po novac, kako izlazi iz banke s novcem te kako odlazi do kluba Slovenskoj ulici. Snimili su ga kako onamo ulazi s novcem te izlazi bez njega. Naknadno su objavili kako su u torbi bila gotovo 2 milijuna kuna. 

Sve se odvijalo 11. studenog prošle godine, a ranije je objavljeno da su toga dana u Kovačevićevom klubu bili Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Jakša Marasović, bivši član Uprave Janafa, Janafov kooperant Tonica Rajh, nekadašnji plivač Aleksej Puninski te šef kaznionice u Turopolju Anđelko Nikolić.

Telegram je sada doznao imena svih ostalih Kovačevićevih gostiju toga dana, bilo ih je ukupno 24.

Tamo su tijekom dana ušli i poduzetnici: Zlatko Stipić, Igor Sučević, Goran Orsag, Kuzman Marasović, Jakov Beljo, Damijan Krklec, Tomislav Krajačić, Ivica Čapo, liječnik Davor Vagić, odvjetnik Robert Šoštarić te Edi Sadiković, Zoran Breščaković, Ivan Bilić, Marijan Vdović, Renata Blažević i Olga Čučak.

Snimljena su u Slovenskoj 9 i trojica taksista. USKOK će ih sve pozvati kao svjedoke.

Prema detaljima tajnih snimki, 6. studenog prošle godine Petek je tražio sastanak s Kovačevićem. Napisao mu je: 'Lp, može li petak u klubu iza 12 ili…'. Kovačević odgovara da će mu 'javiti'. U konačnici dogovaraju da će se u klubu vidjeti 'u ponedjeljak u 13.30'.

Taj ponedjeljak bio je 11. studenog. Petek uoči sastanka naručuje u svojoj banci 1,96 milijuna kuna. Novac, kako je snimljeno, uzima u 12.51 sati. Istražitelji tvrde da ga je stavio u službenu vrećicu banke te se povezao iz Ivanić Grada za Zagreb. Vozio ga je službeni vozač u službenom automobilu.

U 13.30 sati Petek je, prema snimkama, javio Kovačeviću da će malo kasniti. Na to mu ovaj uzvraća: 'samo polako'. Sam Dragan Kovačević stigao je u klub nešto nakon Peteka. Policajci su ga snimili kako u 13.40 sati izlazi iz vozila i ulazi u zgradu u Slovenskoj 9. U tim trenucima snimljeno je i kako Petek zove još jednog direktora iz Janafa – Gorana Petrovića. Pozvao ga je da 'dođe kod šefa' jer je 'tamo pun ku*** klope'.

Nakon svega 20-ak minuta Petek bez vrećice izlazi iz zgrade u Slovenskoj 9. Odmah se upućuje prema Janafu, gdje se sastaje s direktorom zaduženim za sigurnost kompanije Vladom Zorićem. I Zorić je sada pod istragom zbog sumnje da je sudjelovao u namještanju natječaja za Elektrocentar Petek vrijednog 20 milijuna kuna, piše Index.

Vaša reakcija na temu