Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP RH Božinović na sastanku s predstavnicima HGSS-a: 'Hvala vam što ste uvijek spremni pomoći'

Božinović na sastanku s predstavnicima HGSS-a: 'Hvala vam što ste uvijek spremni pomoći'

'Angažman članova HGSS-a još je jednom potvrdio spremnost Republike Hrvatske da prva pristigne u pomoć susjednim zemljama u trenucima katastrofa'

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović je danas, 8. listopada u Ministarstvu unutarnjih poslova održao sastanak s predstavnicima Hrvatske gorske službe spašavanja kako bi razgovarali o poboljšavanju uvjeta rada službe.

Potpredsjednik Božinović zahvalio je pripadnicima HGSS-a na predanom radu i požrtvovnosti te na pomoći susjednoj Bosni i Hercegovini, točnije Jablanici koja se bori s poplavama velikih razmjera: 'Zahvaljujem na tako brzoj reakciji i što ste uvijek spremni pomoći'.

Angažman članova HGSS-a još je jednom potvrdio spremnost Republike Hrvatske da prva pristigne u pomoć lokalnom stanovništvu u susjednim zemljama u trenucima neviđenih prirodnih nepogoda i katastrofa.

'Mi smo, na temelju bilateralnog sporazuma koji imamo sa susjednim zemljama na razini službi, u dogovoru s njima otišli tamo i dali se njima na raspolaganje', izjavio je pročelnik HGSS-a Josip Brozičević.

Na sastanku je dogovoreno kako će do kraja 2024. godine Ravnateljstvo civilne zaštite ustupiti adekvatne skladišne kapacitete u Jastrebarskom za potrebe članovima HGSS-a.

Također će u svih pet predviđenih regionalnih centara RCZ-a biti osigurani prostorni i infrastrukturni kapaciteti za urede i skladišta HGSS-a, s ciljem unaprjeđenja komunikacije i suradnje među svim temeljnim operativnim snagama sustava civilne zaštite.

Ministarstvo unutarnjih poslova i Ravnateljstvo civilne zaštite osigurat će povećanje sredstava u proračunu MUP-a namijenjenih HGSS-u za nadolazeće financijsko razdoblje s trenutnih 1,6 milijuna eura na 2 milijuna eura.

Također je planiran nastavak razgovora u svrhu povećanja suradnje i potpore HGSS-u.

'Operativne snage, prepoznatljive po svojim specifičnim znanjima, bit će okupljene na jednom mjestu. Sve u svrhu veće suradnje i bolje koordinacije, a zbog dobrobiti svih koji trebaju našu pomoć', istaknuo je ministar Božinović.

Vaša reakcija na temu