Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Divjak kaže da se škole moraju pridržavati higijenskih standarda zbog koronavirusa, ali većina ih nema ni sapuna

Divjak kaže da se škole moraju pridržavati higijenskih standarda zbog koronavirusa, ali većina ih nema ni sapuna

Sanitarne inspekcije su krenule u obilazak škola

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas je kazala kako je u školama što se tiče koronavirusa sve pod kontrolom te da je situacija normalna. Za sada na snazi ostaju preporuke o otkazivanju putovanja u Italiju i o pridržavanju higijenskih standarda u školama.

- Kod ovakvih situacija se događa da nešto nedostaje, ali škole i osnivači se moraju pobrinuti da sapuna i osnovnih higijenskih potrepština u školama bude - poručila je ministrica Divjak.

Zbog te su nam se izjave javili čitatelji koji kažu kako u splitskim školama većinom nema sapuna, a da to nije samo problem u Splitu potvrdio je i Bojan Kurelić, vijećnik Primorsko-goranske županije i član Akcije mladih. 

- Kako je moguće da naše osnovne i srednje škole nemaju toaletnog papira, sapuna i ubrusa, dok se nosimo s mogućom pandemijom koronavirusa? O kakvim mjerama i naputcima ministarstava i županija mi govorimo, a istovremeno nismo u stanju osigurati minimalne higijenske uvjete u školama - rekao je Kurelić. 

Dodao je kako su zbog toga sanitarne inspekcije počele obilaziti škole na području njegove županije. 

- Sad se žurno postavljaju sapuni. Nadamo se da će do kraja tjedna, ne samo djeca u Primorsko-goranskoj županiji, već sve djeca imati mogućnost oprati ruke u svojim školama - zaključio je Kurelić.

Vaša reakcija na temu