Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT Fuchs potvrdio odgodu nastave u Sisačko-moslavačkoj županiji, moguće i do daljnjeg

Fuchs potvrdio odgodu nastave u Sisačko-moslavačkoj županiji, moguće i do daljnjeg

Komentirao je i probleme s online nastavom diljem Hrvatske

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs tijekom gostovanja u Dnevniku HTV-a izjavio je da je potres u Sisačko-moslavačkoj županiji  ostavio velik trag na školskim objektima. Potvrdio je da će se nastava ondje odgoditi na četrnaest dana te da će Ministarstvo dopustiti daljnju odgodu ako bude potrebno. 

- Najbolja odluka se može donijeti onog trenutaka kada imate jasan uvid u situaciju, a to će vam dati lokalne vlasti, ravnatelji i učitelji. Dakle, izravna komunikacija s terena - kazao je ministar Fuchs.

Dodao je da od 58 školskih objekata u Sisačko-moslavačkoj županiji u njih 17 neće početi nastava, pa čak ni po C modelu, odnosno na daljinu. 

Osvrnuo se i na problem s lošom internetskom vezom u ruralnim krajevima što otežava praćenje nastave. Međutim, rekao je da je fokus Ministarstva na Sisačko-moslavačkoj županiji, odnosno rješavanju problema ondje. 

Komentirao je i kako bi po njemu trebala izgledati online nastava:

- Sigurno bi idealna situacija bila da nastavu u virtualnom vremenu nastavnik drži u razredu, a djeca koja su kod kuće da ga prate u realnom vremenu. Imamo to u određenom broju škola, ali nemamo u svim.

Potom je naglasio da je za takvu situaciju potrebno stvoriti tehničke preduvjete za koje nije bilo vremena kao što nije bilo ni sredstava.

Dotaknuo se i državne mature, pri čemu je rekao da će je svi pisati. Prema njegovim riječima Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje radi na tom pitanju i prati situaciju u kojoj se učenici nalaze

Dodao je i da su učitelji u drugoj prioritetnoj skupini za cijepljenje, odnosno na redu su nakon zdravstvenih djelatnika, starijih osoba te korisnika domova za starije.

Vaša reakcija na temu