Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay HGK: Utjecaj ratnih aktivnosti u Ukrajini i sankcija EU prema Ruskoj Federaciji na hrvatsko gospodarstvo
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

HGK: Utjecaj ratnih aktivnosti u Ukrajini i sankcija EU prema Ruskoj Federaciji na hrvatsko gospodarstvo

'Može se očekivati dodatni pritisak radi otežane opskrbe određenih sirovina, kao i otežani tokovi dobavnih i proizvodnih lanaca'

Agresijom na Ukrajinu došlo je do tektonskih poremećaja u globalnom gospodarstvu. Posebno je to izraženo na području Europe i država koje su poslovno snažno povezane s Rusijom i Ukrajinom ili, u određenim segmentima poput opskrbe plinom, u velikoj mjeri ovise o njima.

'Naše tvrtke, koje su do sada vrlo uspješno poslovale na ova dva tržišta, snažno su pogođene,  ponekad i potpunim, prestankom poslovanja s ovim tržištima. Uz već snažan inflatorni pritisak u globalnom gospodarstvu, može se očekivati dodatni pritisak radi otežane opskrbe određenih sirovina, kao i otežani tokovi dobavnih i proizvodnih lanaca. To će dodatno ograničiti ponudu uz jednako snažnu potražnju za određenim sirovinama i proizvodima', poručuju u tjednoj analizi iz Hrvatske gospodarske komore.

Imajući na umu navedene okolnosti, Hrvatska gospodarska komora na svojoj web stranici donosi pregled o utjecaju ratnih aktivnosti u Ukrajini i sankcija EU prema Ruskoj Federaciji na hrvatsko gospodarstvo, čija je namjera na jednostavan način pružiti sliku o aktualnim zbivanjima i njihovom utjecaju na domaće gospodarstvo.

Vaša reakcija na temu