Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Hrvatsko gospodarstvo u drugom tromjesečju poraslo 3,3 posto

Hrvatsko gospodarstvo u drugom tromjesečju poraslo 3,3 posto

Porast 14. kvartal zaredom

Državni zavod za statistiku objavio je utorak prvu procjenu prema kojoj je bruto domaći proizvod (BDP) u drugom tromjesečju realno porastao 3,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

To je već 14. kvartal zaredom kako gospodarstvo raste, ali sporije nego u prethodnom tromjesečju, kada je rast iznosio 3,9 posto.

U većini kategorija BDP-a s rashodne strane vidljiv je realan rast, osim u sektoru neprofitnih institucija koje služe kućanstvima te izvozu roba i usluga.

Sezonski prilagođeni tromjesečni BDP u odnosu na prethodno razdoblje pokazuje pozitivnu stopu promjene od 0,8 %, a u odnosu na isto tromjesečje 2023. realno je veći za 3,0 %.

Vaša reakcija na temu