Karamarko želi opet na čelo HDZ-a: Nastavljam rušiti antifašistički obrambeni zid, vidimo se na unutarstranačkim izborima!

Karamarko želi opet na čelo HDZ-a: Nastavljam rušiti antifašistički obrambeni zid, vidimo se na unutarstranačkim izborima!

Osvrnuo se na godišnjicu pada Berlinskog zida i usput najavio kandidaturu na izborima

Tomislav Karamarko danas je još jednom potvrdio ambiciju za povratkom na čelo HDZ-a. Na svojem službenom Facebook profilu osvrnuo se jutros na obljetnicu pada Berlinskog zida, ali je usput i najavio kandidaturu na izborima u stranci. Napisao je kako danas obilježavamo 30. godišnjicu rušenja Berlinskog zida kao simbola podjele Europe na slobodarski, zapadni, demokratski dio i dio pod okrutnom čizmom nedemokratskog komunizma. 

- Svakako, riječ je o događaju od povijesnog značaja za svijet. Bilo je to vrijeme kojem su jak pečat dali trojica velikih svjetskih državnika – Ivan Pavao II., Ronald Reagan i Helmut Kohl. Proces oslobađanja niza zemalja iza 'željezne zavjese' bio je nezaustavljiv. I bivša država Jugoslavija bila je iza te 'željezne zavjese'. Svjedoci smo kako se ovih dana bulumenta boraca za bolju prošlost upinje dokazati da je 'Juga' bila 'nešto drugo', pozitivnije, ugodnije i svakako (i danas) poželjnije. Pronicljivošću gusaka u magli, uvjeravaju nas kako je pitanje 'željezne zavjese' pitanje pripadanja ili nepripadanja Varšavskom paktu. Ta zavjesa određena je karakterom pojedine države – je li bila demokratična i slobodna ili je bila jednopartijska diktatura. Jugoslavija je bila nedemokratična, autoritarna komunistička kreacija. Neka me netko uvjeri u suprotno. Samo molim da argumenti ne budu kako se u to vrijeme slobodno putovalo u Trst po traperice i Coca-Colu u limenci ili kako se ipak moglo konzumirati nekoliko vrsta jogurta - napisao je Karamarko.

Onda se osvrnuo na to da je Berlinski zid komunistička promidžba tada nazivala 'antifašističkim obrambenim zidom'. 

- Kakva nevjerojatna zloporaba antifašizma u funkciji zatiranja osnovnih ljudskih sloboda i prikrivanja zle ćudi komunističke misli i prakse! Na žalost, toliko toga podsjeća na današnju Hrvatsku. Je li 'antifašistički obrambeni zid' srušen u Hrvatskoj kao i u Europi? Svakako ne. U Hrvatskoj je stvoreno ozračje u kojem je svako iznošenje istine o komunističkim zločinima i počiniteljima istih tretirano kao napad na antifašizam. Hrvatska nije akceptirala niti jednu konvenciju EU kojom se osuđuju komunistički zločini. A političkoj eliti puna su usta 'europskih vrijednosti'... Koje su to vrijednosti? Proglašavanje Pavla Gažija počasnim građaninom Koprivnice ili publiciranje stupidnog uratka koji Miku Špiljka promovira u državnika?! - navodi Karamarko.

Dodaje i kako je 'demokratska borba pred nama'. 

- Borba za slobodno društvo, s istim odmakom od svih totalitarizama, u kojem ćemo ponosno isticati da smo antifašisti, ali i antikomunisti. Siguran sam u to da ćemo u takvom ozračju lakše savladavati i nagomilane gospodarske i depopulacijske probleme koji prijete opstojnosti naše domovine. P. S. Što se mene tiče, nastavljam rušiti 'antifašistički obrambeni zid'. Vidimo se na unutarstranačkim izborima! - zaključio je Karamarko.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(53983, "");
Pregledaj komentare