Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ: 'Svima koji prijete Hrvatskoj želim reći da nikad više niti jedan srbijanski tenk neće ući u Vukovar'

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ: 'Svima koji prijete Hrvatskoj želim reći da nikad više niti jedan srbijanski tenk neće ući u Vukovar'

Izjava Milorada Pupovca je bezobrazna i vrlo neodgovorna

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas je u Dnevniku HRT-a komentirala napade u okolici Knina...

- Uloga je predsjednika države biti čimbenik stabilnosti i doprinijeti da institucije države funkcioniraju. U ovom slučaju su one reagirale vrlo brzo i učinkovito. Riječ je o incidentu koji se još uvijek istražuje, policija je odmah poduzela sve potrebne radnje, privedene su osobe. U kontaktu sam s nadležnim službama, izvješća primam. Nasilje uvijek i svugdje osuđujem, ali želim vrlo jasno reći da se ne može svaki incident koji se dogodi između hrvatskih građana raznih nacionalnosti kvalificirati apriori kao etnički motivirano nasilje. I neću dopustiti da se to radi u Hrvatskoj jer vrlo je neodgovorno kad političari počnu etiketirati te incidente ne brinući o činjenicama.

Milorad Pupovac kaže da je Hrvatska čimbenim nestabilnosti u regiji...

- Ta je izjava u najmanju ruku bezobrazna i vrlo neogovorna. Gospodin Pupovac je iznio niz neistina na račun vlastite države. On mora znati da u Saboru predstavlja srpsku zajednicu u Hrvatskoj,  hrvatske građane kojima je glavni grad Zagreb, a ne Beograd.

O sastanku sa srpskim premijerom Vučićem je kazala...

- Ne da je tražio od mene da ne spominjem velikosrpsku agresiju, već je to i molio. No, molitva mu nije uslišena. Velikosrpska agresija je zabilježena krvavim slovima u hrvatskoj povijesti, ona je propala i poražen. Svim onima koji danas prijete Hrvatskoj želim jasno reći da nikad više niti jedan srbijanski tenk neće ući u Vukovar, neka se nitko time ne zavarava.

Na upit kako komentira rehabilitaciju četništva je odgovorila:

- Hrvatskoj neće dijeliti lekcije država koja se nije suočila s vlastitom poviješću. Država koje ne samo da nije priznala velikosrpsku agresiju i genocid, nego i dan danas skriva podatke o nestalim braniteljima i civilima, što je za mene presudno pitanje međudržavnih odnosa. I svakako Hrvatskoj neće držati lekcije država koja je reahabilitirala četništvo i srbijanski fašistički režim iz 2. svjetskog rata, što pokazuje da se to novo proeuropsko ruho u potpunosti izlizalo. međutim, Hrvatska želi stabilne odnose sa Srbijom, što je u interesu srpske manjine u Hrvatskoj, te hrvatske u Srbiji. Neću dopustiti da nas se uvuče u verbalni rat, ali ćemo štititi hrvatske interese.  

Vaša reakcija na temu