Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com LEŠ U ŠKRINJI Sud odbio Smiljani Srnec dati još tri mjeseca na slobodi

LEŠ U ŠKRINJI Sud odbio Smiljani Srnec dati još tri mjeseca na slobodi

Mora se javiti u kaznionicu 12. prosinca

Smiljana Srnec, koja u Kaznionici u Požegi izdržava kaznu zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić, tražila je produljenje prekida izvršavanja zatvorske kazne, ali slavonskobrodski Županijski sud ju je odbio, doznaje 24sata.

Naime, sredinom rujna sudac izvršenja odredio je Srnec tromjesečni prekid izdržavanja zatvorske kazne zbog teške i složene operacije koja se može obaviti samo u Kliničkom bolničkom centru. Tada su sa Županijskog suda objasnili da je prekid odobren jer joj se pogoršala kronična bolest koja se ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava. Kako su neslužbeno doznali s 24sata, riječ je o njezinoj staroj 'boljki', odnosno problemima s kralježnicom koji je muče još od kraja 1990-ih.

Još tijekom sudskog postupka obrana je od Županijskog suda u Varaždinu suda tražila da se vještači njezina medicinska dokumentacija kako bi se vidjelo je li mogla, s obzirom na ozljedu, sama podići tijelo ubijene sestre te ga spremiti u škrinju kako je to tvrdilo tužiteljstvo.

Jedan od glavnih uvjeta privremenog puštanja bio je da se Srnec mora javljati u nadležnu policijsku postaju te jednom tjedno u probacijski ured prema odobrenom mjestu prekida ako je određen nadzor. Tri mjeseca koja nije provela u zatvoru ne uračunavaju joj se u izvršenje kazne od 15 godina zatvora.

Srnec se mora javiti u požešku kaznionicu 12. prosinca te će, ako to bude moguće, rehabilitaciju obaviti unutar zatvorskog sustava, a ako ne - ponovno će biti puštena.

Godine 2020. osuđena je na 15 godina zatvora zbog ubojstva. Ubila je sestru Jasminu Dominić 2000. godine tupim predmetom i stavila ju je u škrinju u obiteljskoj kući u Palovcu gdje je tijelo bilo punih 19 godina. Vrhovni sud potvrdio joj je kaznu u travnju 2021.

Vaša reakcija na temu