Foto: Pixabay.com Ministarstvo upozorava Hrvate koji žive vani: Ne dolazite u Hrvatsku!

Ministarstvo upozorava Hrvate koji žive vani: Ne dolazite u Hrvatsku!

Preporučeno je izbjegavanje svih putovanja

Ministarstvo vanjskih poslova već je ranije poslalo uputu hrvatskim državljanima koji žive i rade u inozemstvu da do daljnjega odgode putovanja u Hrvatsku koja nisu nužna. U dogovoru sa Stožerom za civilnu zaštitu Republike Hrvatske ponovno ističu važnost ovog apela.

- Savjetujemo da hrvatski državljani ostanu u svojim mjestima boravka kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu. Preporučuje se izbjegavanje svih putovanja - u svrhu kratkotrajnog boravka u Hrvatskoj - koja nisu žurna! Posebno skrećemo pozornost da svi koji ulaze na područje Republike Hrvatske iz drugih zemalja, bit će upoznati s mjerom obveznog smještaja u karantenu na razdoblje od 14 dana ili će morati provesti obveznu mjeru samoizolacije u razdoblju od 14 dana. Istim postupkom bit će podvrgnuti i pri povratku u države iz kojih su doputovali - poručili su iz Ministarstva vanjskih poslova.

Na kraju upozoravaju na učestale promjene situacije u drugim državama, koje uključuju i pravila vezana uz prelazak graničnih prijelaza ili putovanja u zračnom prometu, što može otežati ili onemogućiti povratak hrvatskim državljanima u države u kojima žive i rade.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(62608, "");
Pregledaj komentare