Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MORH raspisao natječaj za prijam 120 vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu

MORH raspisao natječaj za prijam 120 vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu

Prijave do 15. prosinca

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u petak, 1. prosinca 2023,. javni natječaj za ugovorni prijam 120 vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu. Početak je službe 29. prosinca 2023.

Kandidatkinje, odnosno kandidati za vojnike/mornare primaju se u vojničku službu na vrijeme od dvije godine. Probni rad traje šest mjeseci.

Prijam kandidata provest će se sukladno iskazanim potrebama prema mjestima: Benkovac, Bjelovar, Gospić, Karlovac, Knin, Lučko, Petrinja, Pula, Orebić (Pelješac), Sinj, Slunj, Split, Sveti Rok, Varaždin, Velika Gorica, Zemunik Donji i Zagreb.

Kandidati moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske koji su propisani člancima 34. i 35. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske. Posebni uvjeti za prijam vojnika/mornara propisani člankom 36. su: najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, najviše navršenih 30 godina života do kraja 2023. i uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja.

U vojničku službu mogu se primiti i ugovorni vojnici/mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu ako nisu stariji od 40 godina i koji uz prethodno navedene uvjete moraju ispunjavati i uvjete propisane člankom 34.b Zakona i uvjete propisane točkom 3. Odluke o uvjetima i postupku sklapanja ugovora o vojničkoj službi na neodređeno vrijeme (Narodne novine, br. 91/18).

Uz prijavu na natječaj kandidati su dužni priložiti: presliku osobne iskaznice, rodni list, svjedodžbu/diplomu o završenom obrazovanju i uvjerenje da se protiv njih ne vodi kazneni postupak, koje ne smije biti starije od šest mjeseci. Oni koji ne podnesu pravodobnu i urednu prijavu ili ne ispunjavaju uvjete iz natječaja neće biti smatrani prijavljenima.

Prije prijma u službu u Oružane snage Republike Hrvatske kandidati će proći odabirni postupak tijekom kojeg će oni koji nisu ispunili uvjete biti isključeni iz postupka na temelju službenih podataka iz vojne evidencije, rezultata psihologijskih ispitivanja i zdravstvenih pregleda i drugih provjera prema propisima za prijam u djelatnu vojnu službu. Bit će raspoređeni u skladu sa stečenom vojnostručnom specijalnosti i potrebama Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata ili Središnjici za upravljanje osobljem, Ilica 256, 10 000 Zagreb, nakon objave natječaja u Narodnim novinama, najkasnije do 15. prosinca 2023.

Informacije u vezi s natječajem mogu se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane, telefonskim brojevima 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

Vaša reakcija na temu