Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Najavljen financijski štrajk privatnog sektora: 'Ako Vlada na nas krene kaznama i ovrhama, paralizirat ćemo cijelu državu!'

Najavljen financijski štrajk privatnog sektora: 'Ako Vlada na nas krene kaznama i ovrhama, paralizirat ćemo cijelu državu!'

Poručili su da ne žele scenarij koji će dovesti do kaosa, ali i da su spremni organizirati ga

Udruženje zaposlenika i poslodavaca privatnog sektora najavilo je 2. financijski štrajk privatnog sektora od 24. do 30. siječnja sljedećmom objavom na Facebooku:

- Inicijalni financijski štrajk održan krajem studenog prošle godine podržala je većina građana upoznatih s inicijativom (prema provedenoj anketi portala Index, na bazi 54.000 anketiranih čak 94% ljudi je podržalo štrajk). Unatoč vrlo visokom postotku podrške javnosti, premijer i ministar financija odlučili su ignorirati zahtjeve za poreznim rasterećenjem produživši nanošenje direktne štete na račun 1.100.000 zaposlenika i poslodavaca privatnog sektora, šaljući nedvosmislene poruke: Nije nas briga za probleme i nekonkurentnost privatnog sektora. I dalje ćemo vas porezno guliti i gaziti.

S obzirom na prethodno navedeno, sljedeći financijski štrajk provest ćemo u produženom terminu od 24. do 30. siječnja. Financijski štrajk će se provoditi kroz suspenziju svih vrsta uplata prema javnom sektoru (PDV, porez na dobit, režijski troškovi...). Drugi financijski štrajk će još uvijek biti u potpuno legalnoj zoni, kad nema niti jednog pravnog razloga za kažnjavanje poduzetnika ili građana zbog neplaćanja tekućih obaveza prema državi. Ukoliko Vlada nastavi ignorirati naše zahtjeve i ogluši se na drugi, a kroz dva mjeseca i treći financijski štrajk i rebalansom ne uvrsti trećinu traženih rasterećenja u ovogodišnji proračun, pokrenut ćemo četvrti, ujedno i posljednji financijski štrajk, koji će rezultirati općom, potpunom i ilegalnom suspenzijom uplata privatnog prema svim pojavnim oblicima javnog sektora.

Iako daleko malobrojniji, prosvjetari su štrajkom pritisnuli Vladu na povećanje koeficijenata i plaća. Policajci također. Krajnji je čas da i mi, dionici privatnog sektora, daleko najbrojnija radno-akivna struktura građana RH, kroz smanjenje poreznih nameta izborimo svoje povećanje plaća.

P.S. Ukoliko će se naći 'samoubojica' iz Vlade koji će u izbornoj godini (ujedno i godini predsjedavanja Europskom unijom) kaznama i ovrhama krenuti na stotine tisuća zaposlenika i poslodavaca privatnog sektora, glavnih pokretača i lokomotive državnih financija, odgovorit ćemo adekvatnim scenarijem koji će rezultirati totalnim kolapsom i paralizom kompletne države. Mi ne želimo takav scenarij, ali smo spremni organizirati isti.

Vaša reakcija na temu