Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: pixabay.com Nakon objave Stožera stigli novi podaci, u Požegi pet novozaraženih, u Istri dvoje

Nakon objave Stožera stigli novi podaci, u Požegi pet novozaraženih, u Istri dvoje

Testiranja se provode i dalje

Tijekom protekla dva dana u Požegi je na koronavirus testirano oko 250 osoba. Jučer su bili poznati rezultati 142 testa od kojih se 13 pokazalo pozitivnim, piše Index.

Danas iza 16 sati stiglo je još pet pozitivnih nalaza. Testiranja se provode i dalje. Ukupno je od početka pandemije testirano više od 2000 osoba, a do kraja dana će biti poznat točan broj aktivnih slučajeva na području županije.

Također, istarski Stožer civilne zaštite javlja da su tijekom današnjeg dana analizom briseva na virus covid-19 u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije potvrđena još dva pozitivna brisa.

U prvom slučaju riječ je o dolasku poslovne osobe iz Republike Srbije, a u 2. slučaju riječ je o kontaktu s već dokazanom covid-19 pozitivnom osobom.

Izvršen je povrat 11 poslovnih ljudi u matičnu državu.

U Karlovačkoj županiji troje je novooboljelih od covida-19 i to dvije osobe u Karlovcu i jedna u Ogulinu, a njihovi se slučajevi analiziraju epidemiološki, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Novooboljela osoba iz Ogulina je mlađi muškarac koji je u samoizolaciji od 28. lipnja i kontakt je ranije zaražene osobe. 

U Karlovcu su jučer otkrivena dva slučaja i jedan današnji te traje epidemiološka obrada, traži se izvor zaraze, i za sada je u samoizolaciji 15 njihovih kontakata.

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 86 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, te je broj oboljelih u Hrvatskoj danas ukupno 798, priopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 85 pacijenata na bolničkom liječenju, od kojih su tri pacijenta na respiratoru, dok je jedna osoba umrla.

U samoizolaciji su trenutno 5272 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 3094 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 113 umrlo, a 2183 se oporavile.

Stožer poručuje da je pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. 'Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana', ističe.

Vaša reakcija na temu