Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ONLINE PREVARA Skidanje uroka i crne magije koštalo je više od 15.000 eura

ONLINE PREVARA Skidanje uroka i crne magije koštalo je više od 15.000 eura

Slučaj prijavila policiji

U petak, 4. listopada, 48-godišnjakinja iz okolice Bjelovara prijavila je kako ju je prevarila za sada nepoznata osoba koja je na društvenoj mreži oglasila uslugu skidanja uroka i crne magije, a kojoj je u više navrata uplaćivala novac u ukupnom iznosu većem od 15 tisuća eura. Nakon izvršenih uplata osoba je prekinula komunikaciju s 48-godišnjakinjom koja je shvatila da je prevarena.

U petak, 4. listopada, 24-godišnjak iz Bjelovara je prijavio prijevaru prilikom kupovine prijenosnog računala putem internetskog oglasnika. Nakon dogovorene kupovine uplatio je iznos od 460 eura osobi koja je oglasila prodaju, a nije dobio prijenosno računalo niti povrat novca.

U subotu, 5. listopada, 76-godišnjak iz Bjelovara je prijavio kako ga je prevarila osoba koja ga je dovela u zabludu da pomaže žrtvama internetskih prijevara i kojoj je učinio dostupnim svoje osobne i bankovne podatke vjerujući da će primiti uplatu novca, ali je s njegova računa pomoću tih podataka izvršena isplata novca.       

Za prijavljene prijevare slijedi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja, javlja PU bjelovarsko-bilogorska.

Vaša reakcija na temu