Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Parkirao na nizbrdici, auto krenuo u rikverc i pregazio mu devetogodišnjeg sina

Parkirao na nizbrdici, auto krenuo u rikverc i pregazio mu devetogodišnjeg sina

Dijete je teško ozlijeđeno

Otac (28) iz okolice Bjelovara proglašen je krivim i osuđen zbog teške ozljede 9-godišnjeg sina kojeg je ljetos pregazio auto.

Ovih dana donesena je pravomoćna presuda prema kojoj je otac tog dana u srpnju na uzbrdici poljsko-šumskog puta parkirao auto, ostavio ga otključanog, neosiguranog i dostupnog maloljetnoj djeci.

Pokraj auta je u tom trenutku bilo petero njegove djece u dobi od 1, 3, 5, 8 i 9 godina. Petogodišnji dječak ušao je u auto te izbacio mjenjač iz brzine. 

'Vozilo je krenulo unazad u kojem trenutku se iza vozila nalazio njegov sin (9), pri čemu ga je vozilo srušilo na tlo i prešlo kotačima preko njegovih nogu.

Dijete je zadobilo tešku tjelesnu ozljedu u vidu obostranog prijeloma dijafiza bedrenih kostiju, ogrebotina kože stražnje strane prsne stijenke s desne strane, lacerokontuzne rane supraklavikularne regije desno, ogrebotine kože lica i krvarenje iz nosa.

Dakle, općeopasnom radnjom izazvao je opasnost za život i tijelo ljudi, a kaznenim djelom je prouzročena teška tjelesna ozljeda, čime je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti', piše u presudi.

Otac je dobio 11 mjeseci zatvorske kazne, no kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro. Presuda je pravomoćna pa se otac na nju ne može žaliti, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu