Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Plenković Domovinskom pokretu: Ako hoće mijenjati HDZ, onda neka dođu u HDZ

Plenković Domovinskom pokretu: Ako hoće mijenjati HDZ, onda neka dođu u HDZ

'Onaj tko 2020. ponavlja priču koja se 2015. pokazala jalovom i dovela do prijevremenih izbora, jedinih u povijesti Hrvatske, onda taj ne razumije kako funkcionira vlast'

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a Andrej Plenković dao je izjavu i rekao da su zadovoljni pobjedom, javlja N1.

Zahvalio je svima koji su sudjelovali u kampanji koju je nazvao kvalitetnom. Istaknuo je da je razlika između HDZ-a i Restarta bila 25 mandata te da je takav rezultat van svih očekivanja.

Andrej Plenković je rekao da je jutros obavio konzultacije sa svim zastupnicima nacionalnih manjina, sa zastupnikom HNS-a i s čelnikom Reformista. Svi su spremni podržati HDZ i dati potpise za buduću Vladu, naglasio je dodajući da i više potpisa od toga ne treba.

'Što se tiče Domovinskog pokreta, ne znam čime izazvani su išli u retoriku koja je prepisivanje dokazano loše nepotrebne politike uvjetovanja stranci koja dobije najveći broj mandata, osobito ako uvjetuju da premijer ne bude predsjednik stranke. I tad mi je to bilo nevjerojatno. Onaj tko to zagovara, znači da nema iskustva i ne razumije kako Vlada funkcionira, ne zna što je politički autoritet, što znači držati većinu... Onaj tko 2020. ponavlja priču koja se 2015. pokazala jalovom i dovela do prijevremenih izbora, jedinih u povijesti Hrvatske, onda taj ne razumije kako funkcionira vlast', rekao je Plenković i poručio:

'Nikad ne bih uvjetovao gospodi u Domovinskom pokretu tko da bude na čelu stranke. Ako hoće mijenjati HDZ, onda nek dođu u HDZ pa ćemo onda ići na megdan unutarstranačkih izbora. Pa neka predstave što žele.'

Vaša reakcija na temu