Foto: Milan Šabić Plenković našao zamjenu za Kuščevića, važno mjesto u HDZ-u ponudit će drugom Dalmatincu

Plenković našao zamjenu za Kuščevića, važno mjesto u HDZ-u ponudit će drugom Dalmatincu

Nije htio komentirati istragu Lovre Kuščevića

 Dok USKOK i PNUSKOK češljaju kuće bivšeg ministra i aktualnog saborskog zastupnika HDZ-a Lovre Kuščevića na Braču premijer Andrej Plenković na cijelu priču nije imao previše komentara, piše Tportal. U Opatiji je novinarima poručio da aktivnosti po tom pitanju provode Državno odvjetništvo i policija temeljem sudskog naloga.

- Drugih komentara o tome nemam. Ovo su tek procesne radnje i vidjet ćemo što će biti od svega toga - kazao je Plenković.

Upitan tko će zamijeniti Kuščevića na mjestu političkog tajnika stranke rekao je da će na to mjesto sutra predložiti Antu Sanadera. Naveo je i da će Dubravka Šuica biti kandidatkinja Vlade za povjerenicu Europske komisije.

Nakon internih konzultacija i razgovora s Ursulom von der Leyen, sutra ćemo na užem kabinetu donijeti odluku da u četvrtak predložimo Vladi i proslijedimo Odboru za Europske poslove Dubravku Šuicu. Na pitanje je li Šuičin sastanak s von der Leyen i prije formalnog prijedloga zaobilaženje hrvatskih institucija, premijer kaže da nije.

Na pitanje o plaćama u zdravstvu Plenković kaže da se sve radi kako bi bilo financijski održivo za proračun i u dobroj vjeri, piše Tportal.

- U našem mandatu rastu i plaće i mirovine, vidi se i efekt gospodarskog rasta, a to je bio cilj programa naše vlade - kazao je Plenković.

 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(50036, "");
Pregledaj komentare