Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Vinkulja.hr Policija kazneno prijavila Banožića, prijeti mu do osam godina zatvora

Policija kazneno prijavila Banožića, prijeti mu do osam godina zatvora

Poginuo je vozač kombija s kojim se bivši ministar sudario

Policija je podigla kaznenu prijavu protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginula jedna osoba. Iz policije su ga prijavili za kazneno djelo počinjeno iz nehaja te mu prijeti kazna zatvora od jedne do osam godina.

Evo što su objavili:

'Nastavno na priopćenje od 11. studenog 2023. godine u kojem smo izvijestili o prometnoj nesreći sa smrtno stradalom osobom, Policijska uprava vukovarsko-srijemska je 1. prosinca 2023. godine, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenika (1979.) podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće iz članka 227. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona.

Kazneno djelo za koje je prijavljen osumnjičenik, policija je kvalificirala u konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom, a temeljem činjenica koje su utvrđene na mjestu događaja, ali i temeljem prikupljenih naknadnih saznanja.

Također, zbog počinjenog prekršaja iz članka 163. st. 1. (nekorištenje pojasa) Zakona o sigurnosti prometa na cestama, osumnjičeniku je uručena obavijest o počinjenom prekršaju', izvijestili su.

Vaša reakcija na temu