Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP RH Policijska akademija dobila vježbalište na otvorenom, projekt je vrijedan 100 tisuća eura

Policijska akademija dobila vježbalište na otvorenom, projekt je vrijedan 100 tisuća eura

'Službenici trebaju biti u dobroj kondiciji, svim se silama trudimo osigurati im uvjete'

Na Policijskoj akademiji 'Prvi hrvatski redarstvenik' 24. ožujka 2023. svečano je otvoreno vanjsko vježbalište s dvije multifunkcionalne sprave za takozvani street workout te dodatnim rekvizitima poput utega, girja, konopa i medicinki. Novo vježbalište jedan je od rezultata nastojanja Policijske akademije na promociji sportskog i zdravog načina života među svojim djelatnicima i polaznicima.

'Policijski službenik treba biti u dobroj kondiciji, a mi na Akademiji svim se silama trudimo osigurati uvjete za to', istaknula je tijekom otvorenja zamjenica načelnika Policijske akademije Mirjana Abramović

Napomenula je kako je, uz ovakva ulaganja u sportsku infrastrukturu, iz tog razloga osnovana i nova Služba za policijski trening, čiji je rad usmjeren jačanju tjelesne sposobnosti policijskih službenika i tijekom školovanja i kasnije, tijekom rada u policijskim postajama.

Projekt vanjskog vježbališta na Policijskoj akademiji vrijedan je 100.000 eura, a realiziran je kroz suradnju s Frontexom, s kojim uspješno provodi međunarodne obuke od 2017. godine, kad je postala partnerska akademija te europske agencije. Većina sportskih infrastrukturnih projekata na Policijskoj akademiji ostvarena je uz financijsku potporu Frontexa, a ta je europska agencija zaslužna i za opremanje teretane Smještajno-obučnog centra granične policije Spačva. Zamjenica Abramović stoga je tijekom otvorenja vježbališta posebno zahvalila Frontexu na potpori, pozdravivši njihova predstavnika Nikolaosa Bourasa, voditelja obuke Firearms Detection, koja se upravo provodi na Policijskoj akademiji.

Vježbalište je postavila i opremila tvrtka Star Fitness, članica Orlando Fitness Grupe koja u Hrvatskoj servisira, distribuira, zastupa i prodaje opremu i proizvode vrhunskih svjetskih proizvođača iz područja fitnessa. Demonstratori iz Orlando Fita i Hrvatskog street workout saveza na otvorenju su okupljenima pokazali mogućnosti vježbanja na spravama vanjske teretane te su s polaznicima Policijske škole 'Josip Jović' odradili kružni trening snage.

Polaznici, inače uspješni sportaši koji su svoju tjelesnu spremnost dokazali odličnim rezultatima na međunarodnom sportskom natjecanju 'Izazov tjelesne spremnosti - Viribus unitis' u organizaciji MORH-a, ovime su dobili još bolje uvjete za redovite treninge. 

'Mi moramo biti konstantno spremni - spretni, okretni i elastični - a uz ovu vanjsku teretanu imat ćemo priliku vježbati kad god poželimo', rekli su polaznici Antonije i Denis

Njihove kolegice Petra i Dora složile su se i dodale: 

'Vježbalište izgleda odlično, a uz sve ove sprave i rekvizite imat ćemo više mogućnosti za razvoj svojih sportskih sposobnosti.'

Vaša reakcija na temu