Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pošta opet završila u smeću

Pošta opet završila u smeću

Počinitelj je isti

Nakon što je HRT jučer objavio priču o nesavjesnom poštaru iz Čakovca, koji je poštu, umjesto da je dostavi, bacio u smeće - jutros je pronađena još jedna odbačena pošiljka. Bacio ju je isti, sada već bivši djelatnik Hrvatske pošte, koji je i kazneno prijavljen.

- Svaki petak čistimo park od smeća i kod jedne kante gdje smo izvlačili smeće vidio sam da je dosta teška i onda sam pogledao i vidio da je unutra pošta, rekao je Nenad Tropša, zaposlenik Međimurske energetske agencije.

Iako iznenađen, odlučio je promptno reagirati i poštu skloniti na sigurno. Počinitelj je poštar koji je prije nekoliko dana dobio izvanredni otkaz. 

- Radi se o dijelu na kojem je taj isti poštar radio. On je očito taj dan izašao na teren i bacio na dva mjesta pošiljke. Mi smo podnijeli i kaznenu prijavu, naglasio je Krešimir Domjančić, izvršni direktor Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte.

Gospodin Jančec obučavao je mladog kolegu i u 32 godine, koliko radi u Hrvatskoj pošti, ne sjeća se takvog slučaja.

- Dva tjedna sam ga učio o rajonu, sve sam mu pokazao, sve objasnio i kad sam ja išao s njim dva tjedna sve je bilo u redu. Kada sam ga pustio samog, ta dva tri dana, on je u tom kratkom periodu vjerojatno pola pošte odnio, pola bacio, istaknuo je Mladen Jančec, kontrolor u Hrvatskoj pošti.

S njim iz HRT-a nisu mogli stupiti u kontakt, no odgovor na to pitanje potražili su kod doktora Miševića, koji je u životu pomogao brojnim pacijentima.

- Takva ponašanja su uvijek poruka da je nekome teško, da mu je teško prihvatiti odgovornost, da je prihvatio možda posao iz nužde, a on to ne može ili ne zna. Možda mu je u tom trenutku bilo jako teško kad vidite brdo pošte koje morate od sandučića do sandučića odnijeti, kazao je Živko Mišević, voditelj Odjela za psihijatriju ŽB-a Čakovec.

Ne zna se sa sigurnošću ima li još odbačene pošte. 

- Redovnim kontrolama se provjeri, zna se što je točno poštar iznio, ali kako se radi o običnim pošiljkama one nisu praćene kroz poštanski sustav, govori  Domjančić.

Mole se građani, ako primijete da nisu dobili poštu koju očekuju, da se jave u najbliži poštanski ured.

Vaša reakcija na temu