Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: JVP Velika Gorica POŽAR U VELIKOJ GORICI Teško ozlijeđeni radnik i dalje se bori za život

POŽAR U VELIKOJ GORICI Teško ozlijeđeni radnik i dalje se bori za život

'Četrdeset posto kože mu je opečeno'

Nešto prije ponoći došlo je od eksplozije i požara u tvornici parketa. I ujutro se dimilo. Vatrogasci su i dalje bili na terenu. Mještani kažu takav požar nisu još vidjeli.

'Čula sam eksploziju, kuća se zatresla, onda sam čula vatrogasce', rekla je gospođa Katica iz Velike Gorice.

"Obasjao je cijeli Mraclin. Jako je gorjelo evo još se vidi dim", rekao je njen sugrađanin Marin.

Zapalio se stroj za proizvodnju peleta. Na njemu je radio 51-godišnji radnik koji je zadobio opekline opasne po život. U požaru je uništena četvrtina pogona. Ali vlasnik kaže materijalni dio manje je bitan. Najgore je što je jedan kolega stradao.

Ozlijeđeni radnik je na traumatologiji KBC-a Sestre milosrdnice, a Dnevnik Nove TV doznaje da je on još uvijek u životnoj opasnosti. Sljedećih 48 sati bit će ključno. Više je ispričao prim. Dragan Đurđević, traumatolog.

'Došao je u kritičnom stanju, teško je ozlijeđen, 40-ak posto ukupne tjelesne površine kože je opečeno. Riječ je o dubljim opeklinama. K tome ima i inhalacijske ozljede, znači da su opečeni gornji dišni putevi. Takva kombinacija ozljeda je opasna po život. Odmah se pristupilo mjerama reanimacije i nadoknade izgubljene tekućine', rekao je liječnik.

Riječ je o vrlo složenim ozljedama gdje se liječenje vrši u dva dijela.

'Prvi je sačuvati život, preživjeti takve ozljede, a nakon toga se vrši liječenje i nadomještanje izgubljene kože što je naravno što je površina kože veća to zahtjevnije i i ishod je samim time neizvjesniji', pojasnio je.

U prvih 48 do 72 sata ključno je očuvati život, a nakon toga kreće oporavak koji može trajati i mjesecima.

Vaša reakcija na temu