Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot: Novi list Prosvjed protiv 'Zvijezde' u Rijeci: 'To je simbol najvećeg zla u Hrvatskoj'

Prosvjed protiv 'Zvijezde' u Rijeci: 'To je simbol najvećeg zla u Hrvatskoj'

'Organizirali smo spontano okupljanje protiv ovog rugla u gradu Rijeci...'

Ratni veterani Domovinskog rata, majke i supruge i članovi obitelji poginulih branitelja te pripadnici Armade okupili su se u popodnevnim satima na Mostu hrvatskih branitelja na Delti kako bi krenuli u mirni prosvjed do Korza, odnosno do Riječkog nebodera, piše Novi list.

Povod za okupljanje bila je 'Zvijezda' Nemanje Cvijanovića postavljena na vrhu Riječkog nebodera u sklopu projekta EPK Rijeka 2020.

Objašnjenje za prosvjed dao nam je Predsjednik UHBDDR PGŽ-a Nikica Maravić kazavši:

- Organizirali smo spontano okupljanje protiv ovog rugla u gradu Rijeci, zvijezde petokrake simbola najvećeg zla u Republici Hrvatskoj od ’45. naovamo. Ta zvijezda je jako puno zla napravila. Dovoljno se sjetiti Domovinskog rata i Vukovara, Škabrnje, ubijenih ljudi, zapaljenih crkvi, sela i gradova.

Ratni veterani Domovinskog rata, majke i supruge i članovi obitelji poginulih branitelja te pripadnici Armade okupili su se u popodnevnim satima na Mostu hrvatskih branitelja na Delti kako bi krenuli u mirni prosvjed do Korza, odnosno do Riječkog nebodera.

Povod za okupljanje bila je 'Zvijezda' Nemanje Cvijanovića postavljena na vrhu Riječkog nebodera u sklopu projekta EPK Rijeka 2020.

Objašnjenje za prosvjed dao je Predsjednik UHBDDR PGŽ-a Nikica Maravić kazavši:

– Organizirali smo spontano okupljanje protiv ovog rugla u gradu Rijeci, zvijezde petokrake simbola najvećeg zla u Republici Hrvatskoj od ’45. naovamo. Ta zvijezda je jako puno zla napravila. Dovoljno se sjetiti Domovinskog rata i Vukovara, Škabrnje, ubijenih ljudi, zapaljenih crkvi, sela i gradova.

Tu zvijezdu sad se opet gura i preferira. Nedavno je podignuta kaznena prijava protiv Emine Višnjić. Dakle prisutno je niz nepravilnosti u radu EPK2020.

Ako je Rijeka prijestolnica kulture mislim da se ne bi trebali slaviti simboli zločina poglavito s obzirom da je prošle godine zakonom zabranjena upotreba simbola povezanih s totalitarnim režimima – rekao je Maravić.

Vaša reakcija na temu