Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook RIJEKA Prosvjed zbog napada MMA boraca na Platku

RIJEKA Prosvjed zbog napada MMA boraca na Platku

'Ne smijemo dozvoliti da institucije ne rade svoj posao'

Iduće srijede, 8. veljače u 18 sati u Rijeci će se održati prosvjed zbog napada MMA boraca na Platku kojem je prethodilo njihovo divljanje BMW-om po snijegu. Napadnuti su HGGS-ovac, muškarac koji mu je pokušao pomoći i žena. Policija je ovaj slučaj okarakterizirala kao prekršaj iz domene remećenja javnog reda i mira u kojem su sudjelovali i MMA borci i HGSS-ovci.

Prosvjed organiziraju riječki Možemo i Unija Kvarnera, a održat će se na Trgu 128. brigade, kod hotela Bonavia. 

Poziv na prosvjed i priopćenje prenosimo u nastavku:

'Ne smijemo dozvoliti da institucije ne rade svoj posao'

'Pozivamo vas da nam se u srijedu 8. veljače u 18 sati pridružite na trgu 128. brigade (kod Bonavie) u svrhu miroljubivog okupljanja.

Potaknuti nedavnim slučajem brutalnih premlaćivanja na popularnom skijaškom, izletničkom i obiteljskom odredištu Platak, odlučili smo da je potrebno jasno i glasno reći da ne smijemo dozvoliti normalizaciju nasilja u društvu. Ne smijemo dozvoliti da institucije ne rade svoj posao jer ako osjećamo da oni koji su nas dužni štiti to ne čine, tada svatko uzima pravdu u svoje ruke, a to znači anarhiju i zakon rulje, a ne sigurnost i pravičnost.

Moramo promišljati o mogućnostima prevencije ovakvih i sličnih događaja, a takvo promišljanje mora krenuti od institucija. Institucije moraju pružiti sigurnost građanima i adekvatno reagirati kad je ta sigurnost ugrožena. Za njih ne smiju postojati privilegiraniji građani, zaštićeniji građani, važniji građani, već bi za njih svi morali biti jednaki.

Vidimo se u srijedu u 18h kod Bonavie, gdje ćemo zajednički glasno poručiti NE nasilju, NE zastrašivanju, NE nepovjerenju, NE strahu i tražiti od institucija da rade svoj posao!' stoji u priopćenju o događaju koji je najavljen na Facebooku.

Vaša reakcija na temu